AcasăNewsTrump, flancat de aliații republicani. Fostul președinte se teme că va fi...

Trump, flancat de aliații republicani. Fostul președinte se teme că va fi arestat marți şi a făcut apel la manifestaţii

donald trumpZi istorică! Donald Trump se predă la New York. Fostul președinte american va fi pus oficial sub acuzare - FOTO/VIDEO

O mulțime de aliați republicani și-au exprimat indignarea față de predicția lui Donald Trump că va fi arestat săptămâna viitoare.

Președintele Camerei, Kevin McCarthy, a declarat sâmbătă că va recomanda comisiilor Camerei să investigheze potențiala urmărire penală a fostului președinte Donald Trump de către procurorul districtului din Manhattan.

Donald Trump ar putea fi trimis în judecată săptămâna viitoare

Trump a prezis sâmbătă, pe Truth Social, că va fi arestat săptămâna viitoare în cadrul anchetei privind gestionarea unei plăți de bani liniștiți în timpul campaniei sale prezidențiale din 2016, determinând o mulțime de aliați republicani să-și exprime indignarea, potrivit Politico.

McCarthy a spus că mișcarea procurorului din Manhattan ar fi „un abuz revoltător de putere al unui procuror radical care lasă criminalii violenți să meargă în timp ce urmărește răzbunare politică împotriva președintelui Trump” și a spus că „direcționează comitetele relevante să investigheze imediat dacă fondurile federale sunt primite. folosit pentru a submina democrația noastră prin amestecarea în alegeri cu urmăriri penale motivate politic”.

Republicanii s-au aliat împotriva procurorului din Manhattan

Reprezentantul Chip Roy a spus că un rechizitoriu al fostului președinte ar fi „motivat politic”, în timp ce senatorul JD Vance a postat pe Twitter că „Pur și simplu nu avem o țară adevărată dacă justiția depinde de politică”, susținând că un rechizitoriu al lui Trump nu l-ar determina să-și reconsidere sprijinul față de fostul președinte în 2024.

Fostul vicepreședinte Mike Pence, care a rupt public relațiile cu Trump în urma revoltei din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, a vorbit în sprijinul fostului său șef.

„Aceasta este ceea ce procurorul din Manhattan spune că este prioritatea lor principală”, a declarat Pence pentru presa americană. „Miroase a genul de urmărire politică pe care am îndurat-o pe vremea farsei Rusiei și a întregii demiteri printr-un apel telefonic.”

Republicani proeminenți aliați lui Trump, cum ar fi reprezentantul Marjorie Taylor Greene și fiul fostului președinte, Donald Trump Jr., au răspuns și ei în sprijinul lui McCarthy.

author avatar
Andreea Vlad
340 afisari

11 COMENTARII

  1. Ba Andreeo traducerea cu goagal din presa straina da articolu tau! Esti praaf! ZERO.. ,,Procurorii care lasa criminali violenti sa mearga”, daca stii engleza suna ;ca lasa criminlaii in libertate,sau sint cercetati in libertate. Ce pile aveti mah de va tin astia la ziar? pe tine andrei coman, si jacota?

  2. Se impute tot mai rau in america. E clar ca democratii nu mai accepta nici un risc, indoaie legile dupa cum le place. Mai crede cineva ca in america este libertate si dreptate?

    • Occidentul ăla la care visa omul obișnuit sa ajungă și care era reperul democrației, a apus demult, ce se clocește acum prin această globalizare satanica ,este mult mai rea și nocivă decât bolsevismul

  3. Il vedeti pe ticnit ce mecla are ? Nimeni nu este deasupra Legii. Mai exista si prezumtia de nevinovatie.Dar daca a incalcat Legea si sunt dovezi,ce ati vrea ? Ca la noi,cu cazul Iohans,cu cele cu 43 de Dosare penale la activ,mosmondite sub pres de catre Taica Lazar,promovat apoi procuror general,si de catre Livia Stanciu,pensionara promovata judecator la CCR ? Evident prin abuz de putere si trafic de influenta.

  4. Ceea ce ție nu-ți place altuia nu-i face. Să vadă și amerlocii cum este atunci când ” justiția” este amestecată în politică, denaturând tot jocul demografic. Dă doamne ca acest joc să nu se oprească aici. Mă interesează prea puțin dacă Trump este sau nu vinovat. Îmi doresc ca aceste acţiuni, fenomene să fie prezente și în viața politică americană, să vadă pe pielea lor ce înseamnă atunci când voința electoratului este deturnată de interese, forțe sau mecanisme oculte, care nu au nicio legătură cu alegerile făcute de cetățeni, bune sau rele, benefice sau nu, dar sunt ale celor asupra cărora se răsfrânge rezultatul alegerilor. Încă o dată, DĂ DOAMNE SĂ LI SE ÎNTÂMPLE ȘI LOR, cât mai repede și mai puternic. Poate, poate cineva va învăța din pățanie, si nu va mai permite repetarea ei pe alte meleaguri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger