AcasăNewsTrump doneaza un sfert din leafa sa

Trump doneaza un sfert din leafa sa

Remuneratie mare, populism asijderea

Presedintele Statelor Unite  a postat  pe Twitter o imagine cu un cec pe care l-a completat cu un sfert din salariul sau prezidential ca donatie pentru Departamentul de Securitate Intern.

Remuneratie mare populism asijderea

„Desi presei nu ii place sa scrie despre asta, si nici eu nu imi doresc ca ei sa o faca, imi donez salariul prezidential anual de 400.000 de dolari catre diferite agentii de-a lungul anului, acum catre Securitatea Interna’, a scris Trump in postarea care insoteste fotografia cu cecul de 100.000 de dolari. Presedintele american a mai scris ca, daca nu ar fi donat banii, „media de stiri false s-ar fi infuriat”. Dupa victoria in alegerile din 2016, Trump a spus ca nu isi va accepta salariul prezidential, o fagaduiala  pe care sustine ca a respectat-o pana acum. Pe de alta parte, ce conteaza 100.000 de dolari, cand Pentagonul a transmis Congresului SUA o lista cu peste 400 de proiecte de constructii militare din intreaga lume, inclusiv cateva zeci din California, de la care ar putea redirectiona fonduri pentru construirea zidului promis de multa vreme de presedintele american la granita cu Mexicul, mai ales ca acestea valoreaza peste 12,8 miliarde de dolari ? Suma este de aproape patru ori mai mare decat cei 3,7 miliarde de dolari de care Trump a sustinut ca ar putea fi realocati de la proiecte de constructii militare pentru a-si indeplini promisiunea din campania electorala de a ridica un zid la granita de sud a SUA. “Inca o tactica menita sa amane consecintele politice ale declararii starii de urgenta de catre presedintele Trump”, a reactionat Evan Hollander, mebru al  comisiei pentru buget a Camerei Reprezentantilor.

author avatar
Andrei Coman
82 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce imi place Donald. Nici un presedinte nu a dat un leu ma pentru ceva. Donald e primu in lume care uite semneaza un cec din banu lui pana la urma. Sa vad plavanu da un leu pentru Ateneu ceva uite pt Patriot? Sau tontu ala de Dodon pentru manuale ca el crede ca moldoveneasca nu e romana. E tot romana dar cu alt grai. Uite daca as fi anerican as vota Donald.

  2. Uite din cecul ala ridic si io 10 nu 40 nu 100 de verzisori ? sa beau si eu o bere ? in cinstea lui Donald.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger