AcasăNewsTrump crede că l-a întâlnit pe „Prințul Balenelor”. S-a văzut, de fapt,...

Trump crede că l-a întâlnit pe „Prințul Balenelor”. S-a văzut, de fapt, cu Prințul de Wales

Preşedintele american, Donald Trump, a comis joi o nouă gafă ortografică într-un mesaj pe Twitter în care s-a mândrit cu întâlnirile sale diplomatice. Printre liderii străini cu care s-a văzut recent se află  moştenitorul Coroanei britanice, prinţul de Wales, pe care l-a numit însă „prinţul Balenelor” (Prince of Whales), scrie Reuters.

Sursa foto Twitter

„Mă întâlnesc şi vorbesc cu «guverne străine» în fiecare zi. Tocmai m-am întâlnit cu Regina Angliei, Prinţul de Whales, prim-ministrul Marii Britanii, prim-ministrul Irlandei, preşedintele Franţei şi preşedintele Poloniei”, a postat Trump pe Twitter. Buclucașa literă „h” adăugată numelui „Wales” l-a transformat în „Whales” (balene, în limba engleză). Chiar dacă Trump a corectat rapid tweet-ul iniţial, răul era deja făcut, jocul de cuvinte fiind deja lansat pe reţelele sociale, care au și fabricat comentarii ironice și imagini caricaturale.

„Am vorbit despre «Tot». Ar trebui să sun imediat la FBI despre aceste discuţii şi întâlniri? Cât de ridicol! Nu s-ar mai avea niciodată încredere în mine. Acestea fiind zise, răspunsul meu întreg este rareori preluat de Media Fake News. Ele lasă în mod intenţionat deoparte partea care contează”, a mai scris preşedintele american.

Postările sale sunt o reacţie la criticile apărute după ce duminică a declarat că ar accepta de la un guvern străin informaţii compromiţătoare despre un rival electoral, fără să raporteze acestea către FBI.
Cu prilejul vizitei recente în Marea Britanie, Donald Trump a luat ceaiul cu prinţul Charles, declarând ulterior a avut cu acesta „o conversaţie grozavă în legătură cu ceea ce voi numiţi schimbările climatice”. Dialogul, prevăzut să dureze 15 minute, a continuat însă timp de peste o oră şi jumătate, iar „Prințul balenelor” „a făcut cea mai mare parte din conversaţie”, a precizat Trump. El a asigurat că „l-a ascultat cu adevărat” pe prinţul de Wales şi s-a declarat impresionat de pasiunea faţă de subiect a lui Charles, cunoscut pentru luările sale de poziţie împotriva încălzirii climatice, în vreme ce Trump se află la polul opus, după ce a scos Statele Unite din mai multe înțelegeri internaționale pentru protejarea mediului înconjurător, precum în vara din 2017, când SUA au ieșit din Acordul de la Paris”.

Fotografia originală în care Prințul Charles de Wales apare alături de Donald Trump
author avatar
Filip-Mihael Bodoc
235 afisari

1 COMENTARIU

  1. Hai, băi, rahat în ploaie, ați găsit și voi o mărgică și cotcodăciți pe grămada de bălegar. Puteți să i-o sugeți lejer lui Trump, oricum altceva n-aveți ce-i face.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger