AcasăNewsTrump ciuruieste Amazon

Trump ciuruieste Amazon

Cea mai mare lovitura pe care compania a incasat-o anul acesta vine chiar de la presedintele SUA, retailerul a pierdut zeci de miliarde dupa ce Donald Trump a indicat ca ar dori sa schimbe regimul fiscal al firmei, pentru a ajuta intreprinderile mici, o miscare abila in razboiul personal pe care il duce cu miliardarul Jeff Bezos.

Actiunile Amazon.com au scazut miercuri cu pana la 7,4%, reducand capitalizarea gigantului de comert online cu 53 de miliarde de dolari (ulterior declinul a fost limitat la 4%),  dar controversele fiscale ale lui Trump, care s-a referit la Amazon in privinta taxelor si a locurilor de munca fara sa ofere dovezi, vin in plin scandal Facebook, in urma caruia firmele din sectorul on line sunt deja sub presiune. “Capitol Hill (Senatul american)vrea sangele Facebook, dar Trump nu este interesat”, in schimb „el este obsedat de Amazon,  uraste firma detinuta de miliardarul progresist Jeff Bezos si vrea sa-i taie aripile”, titreaza publicatia americana Axios.

Marota Amazon distruge comerciantii cu amanuntul vine dupa ce Washington Post, ziar detinut de Bezos, a criticat in nenumarate randuri politicile fiscale ale presedintelui american si este impartasita si  prieteniide afaceri ai familiei acestuia. Recent, Trump a declarat ca Washington Post este o “arma pe care Bezos o foloseste zilnic impotriva sa”. Neted spus, fara “parghia” Facebook, Cambridge Analytica nu s-ar fi putut implica in alegerea lui Trump, de aici vine  si atitudinea destul de pasiva a presedintelui american fata de scandalul folosirii de date personale de catre compania lui Zuckerberg, preferand sa “traga” in Bezos. Cam miroase(tot) a manipulare.

author avatar
Bogdan Borcea
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger