AcasăNewsTrump cere pedeapsa cu moartea pentru teroristul din New York

Trump cere pedeapsa cu moartea pentru teroristul din New York

Trump: a luat opt vieti si nu merita sa traiasca

La cateva ore dupa inculparea lui Sayfullo Saipov, autorul atentatului terorist din New York, soldat cu opt morti, presedintele american a cerut razbunare.

Trump a luat opt vieti si nu merita sa traiasca

”Acest terorist din New York City s-a declarat satisfacut de faptele comise si a cerut un drapel ISIS in camera sa de spital. A ucis opt persoane si a ranit grav 12. Ar trebui sa fie condamnat la moarte”, a lansat Donald Trump pe Twitter. Anterior, presedintele SUA a evocat posibilitatea trimiterii lui Sayfullo Saipov, un uzbec de 29 de ani care a sosit in Statele Unite in 2010 (prin programul Loteria Vizelor, program de trebuie oprit, estima Trump), la Guantanamo, baza americana transformata in centru de detentie pentru jihadisti, in Cuba. Saipov a recunoscut ca este autorul inscrisului in limba araba in care este mentionat Statul Islamic gasit in proximitatea autovehicului cu care a intrat in multime, in 31 octombrie. Saipov, ranit de politie si spitalizat,  a fost pus sub acuzare pentru infractiuni de terorism si sprijin pentru gruparea terorista Statul Islamic. Mai este acuzat de violenta si distrugere de vehicule.

Procurorul din Manhattan Joon Kim e evocat deja o procedura pentru pedeapsa capitala in privinta lui Sayfullo Saipov

Toate aceste fapte il expun deja  la o pedeapsa cu inchisoarea pe viata. Uzbecul a declarat ca s-a inspirat de numeroasele imagini si filme de propaganda ale ISIS, gasite de anchetatori in cele doua telefoane ale sale. Isi pregatea atacul ”de un an de zile” si s-a decis sa aleaga ca arma o camioneta acum doua luni. Saipov a declarat ca a ales ziua de Halloween ”pentru a fi sigur ca sunt cati mai multi oameni pe strazi”.

 

author avatar
Tudor Borcea
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger