AcasăNewsTrump baga la bulau clanul Bonanno

Trump baga la bulau clanul Bonanno

”‘Fat Tony” Salerno, nasul clanului Genovese, i-a dat lui Trump ciment pentru Trump Tower

Zece persoane din mafia new-yorkeza au fost arestate, marti, in cadrul celei de-a treia operatiune de amploare din ultimele sase luni a autoritatilor vizand Cosa Nostra. In campania electorala, adversarii lui Trump au reamintit legaturile sale cu mafia in afacerile sale imobiliare.

Fat Tony Salerno nasul clanului Genovese i a dat lui Trump ciment pentru Trump Tower

Toti suspectii apartin clanului Bonanno, una din cele cinci mari familii ale mafiei italo-americane din nord-estul Statelor Unite, alaturi de clanurile Colombo, Gambino, Genovese si Luchese. De aproape 20 de ani, acestia au comis, printre altele, operatiuni de extorcare, jocuri de noroc ilegale si trafic de droguri in cartierul Howard Beach, situat la malul marii in districtul Queens, nu departe de aeroportul John F. Kennedy. In fruntea listei arestatilor este Ronald Giallanzo, alias Ronnie G. , cel mai titrat membru al familiei Bonanno, a organizat un sistem de camata cu rate ”exorbitante”, potrivit primelor elemente ale anchetei procurorilor. Datoriile victimelor se ridicau si la 3 milioane de dolari. Anchetatorii dau exemplu un barbat care datora 250.000 de dolari suspectilor, si care nu a platit ”birul” saptamanal cerut de mafioti. Giallanzo l-a lovit cu masina, in timp ce urla: ”Unde-s banii mei?”. Un alt mafiot, Evan Greenberg (zis ”Evreul”) s-a laudat ca l-a tarat de glezne pe un ”rau platnic” amuzandu-se cum suna capul victimei de asfalt. Alaturi de Giallanzo, au fost arestati:  Robert ”Rob” Pisani, Evan ”The Jew” Greenberg, Michael  Padavona, Michel  Palmaccio, Nicholas ”Pudgie” Festa, Richard  Heck, ‘Mike Hintze, ”Bald Chris”  Boothby si ”Chippy” Tanico.

Victime ale concurentei

Mafia italo-americana este indisociabila regiunii New York, chiar istoriei SUA, incepand din 1920. Dar a trecut insa pe planul doi, de la inceputul lui 2000. Moartea in inchisoare (2002) a lui John Gotti, nasul clanului Gambino si ultima personalitate marcanta a Cosa Nostra, pare sa fi marcat sfarsitul unei epoci. Ajutate de multi ”tradatori” la inceputul anilor 60, autoritatile au decimat randurile mafiei americane. Nu definitiv insa.  Cosa Nostra s-a trezit in fata unei concurente noi, venite din partea cartelurilor mexicane, fostei URSS sau din Asia. Dar dupa 11 septembrie, terorismul s-a ridicat la rang de prioritate iar FBI si-a realocat resursele in consecinta, ceea ce a permis Cosa Nostra sa capete noi forte. Dar cartelurile mexicane au lasat-o, in mare masura , fara obiectul principal al muncii, drogurile, asa ca mafiotii din nord-est s-au orientat catre infractiuni mai locale, cum ar fi extorsiunea, fraudele cu carti de credit, camata etc. Chiar daca mafia inca respira la New York, expertii apreciaza ca ”vremurile de anvergura” nu se mai pot intoarce, banii realizati din aceste infractiuni fiind din ce in ce mai putini. In august 2016, 46 de mafioti apartinand a cinci familii au fost arestati in urma unei uriase operatiuni pe toata coasta de Est.

realDonald si mafia

Anul trecut, senatorul Ted Cruz l-a acuzat pe actualul presedinte SUA ca isi ascunde activitatile fiscale pentru a masca ”legaturile de afaceri pe care le intretine cu mafia”. In biografia (neautorizata) ”Trump: The Deals and the Downfall”, jurnalistul de investigatii Wayne Barret reface legaturile mafiei cu industria de constructii din New York si New Jersey din anii 80 si inceputul lui 1990, cand contactele imobiliarilor cu mafia erau ”inevitabile”. Trump, spune Barret, a facut afaceri cu Philip „Chicken Man” Testa, Nicodemo „Little Nicky” Scarfo, Anthony „Fat Tony” Salerno, ba si cu  Paul Castellano, nasul familiei Gambino in New York care i-a facilitat construirea Trump Plaza. Pentru Trump Tower, Trump (56 etaje)  a optat pentru o intreaga structura de rezistenta din ciment, in loc de grinzile de otel traditionale ale zgarie norilor americani. Un ciment furnizat de clanurile Genoveze si Gambino.

author avatar
Tudor Borcea
1.186 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si care-i faza? Cã a cumpãrat ciment? Sau cã l-au vîndut ei? Asa, si? În ce constã marea scofalã si stire? Vasazicã, Trump îi bagã la bulãu dar tot nu e bine, fiindcã acum niste zeci de ani a cumpãrat ciment. În orice caz, nu rezultã cã l-a primit moca. Nu conteazã, dom’le, a colaborat cu mafia. Ce stiristi de cacao! Mai bine v-ati ocupa de mafia bãstinasã, bãi, cointeresatilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger