AcasăNewsTrump are zilele numarate

Trump are zilele numarate

EAST RUTHERFORD, NJ - OCTOBER 31: Donald Trump (R) and his son, Donald Trump Jr. sit courtside at the New Jersey Nets and the Chicago Bulls game at the Izod Center on October 31, 2007 in East Rutherford, New Jersey. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Nick Laham/Getty Images) *** Local Caption *** Donald Trump;Donald Trump Jr.

A jurat ca guvernul functioneaza ”ca o masinarie bine unsa” si ca nici un presedinte nu ”nu a realizat atat de mult” intr-o luna. In realitate, primele patru saptamani ale lui Donald Trump au stat sub semnul haosului. Si, politic vorbind, nu va muri in patul lui.

Politic vorbind, nu va muri în patul lui

Presedintia lui Trump va fi a doua cea mai scurta din istoria americana, a prevazut celebrul istoric Ronald L. Feinman, unul din cei mai bine cotati specialisti din SUA. Feinman a prevazut ca miliardarul va ramane in functie ”intre cele 31 de zile ale lui William Henry James din 1841”, care a murit de pneumonie si  cele ”199 de zile ale lui James A.Garfield din 1881”, decedat la 79 de zile dupa ce a fost impuscat, ”in urma unei teribile suferinte si al unui malpraxis”. Profesorul Feinman a prezis ca mandatul lui Trump nu va dura cele 16 luni si 5 zile  cat a fost cel al altui presedinte, Zaxhary Taylor, decedat in urma unei maladii digestivev in 1850. Profesorul Feinman (specialist in istoria americana a secolului XX), care a publicat recent o carte despre destinele nefericite ale presedintilor americani, a adaugat ca ”presedintia Pence este inevitabila, vicepresedintele SUA, Mike Pence preluand fraiele Casei Albe, dupa plecarea lui Trump. Feinman a estimat ca, cel mai probabil, Donald Trump va fi pus sub acuzare sau va fi fortat sa demisioneze in ”cateva saptamani”. Predictiile lui Ronald L. Feinman vin la scurt timp dupa ce Casa Alba a admis ca Trump a fost informat cu cateva saptamani inainte ca Michael Flynn, consilierul sau pe probleme de securitate nationala, nu a spus adevarul cu privire la o discutie a sa cu ambasadorul Federatiei Ruse la Washington. Aceasta pe fondul unei ingrijorari generale cu privire la apropierea lui Trump de Vladimir Putin si rolul pe care l-ar fi jucat Rusia in alergerea sa la Casa Alba. Unde Trump a debutat cu stangul. In primul rand, decretul sau anti-emigratie a fost un fiasco. Echipa lui Trump a scos din palarie un decret (redactat in mare secret si scurtcircuitand canalele juridice) pe care expertii in drept constitutional l-au considerat subred de tot. La fel si justitia americana, care l-a suspendat. N-are nimic, a spus Trump, vom redacta alt decret, remaniat, saptamana viitoare. A venit apoi demisia consilierului MIchael Flynn, dupa 23 de zile de stat in functie. Un record. Islamofob si teoretician al complotului, Flynn a discutat cu ambasadorul Rusiei (Serghei Kislyak) despre o posibila relaxare a sanctiunilor impotriva Federatiei Ruse. Nu numai ca a procedat ilegat, dar  i-a si mintit pe videpresedintele Pence si pe oamenii FBI, afirmand ca nu a abordat aceasta discutie cu diplomatul rus. Nemaivorbind de alta bila neagra, recentele dezvaluiri potrivit carora apropiatii lui Trump purtau regulat discutii cu oficiali ai serviciilor de informatii rusesti, in timpul campaniei prezidentiale din SUA. Feinman nu lasa loc de intors: Trump o demisie sau o destituire a lui Trump vor interveni cu siguranta.

Batai de cap si la Kremlin

Numerosi comentatori agita deja spectrul unei destituiri sau unei demisii fortate a lui Trump, in stilul Nixon. Un nou scandal Watergate ar fi o catastrofa pentru Casa Alba.

„PUTIN: Trump, nici nu ştii cât de mic
începi să fii!“

Pe de alta parte, o procedura de retragere oficiala a lui Trump din functia de presedinte nu ar avea sanse reale sa fie pusa in practica, ar fi complicata si ar dura foarte mult. Insa miliardarul este din ce in ce mai privit ca o bomba cu ceas, in principal peste hotare. Chiar si Kremlinul, aratat cu degetul ca s-a bucurat de venirea la Casa Alba a unui elefant intr-un magazin de sticlarie, si acuzat ca a orchestrat ascensiunea lui Trump la Biroul Oval, s-a trezit acum ca ”omul de paie” al lui Putin e instabil, iresponsabil in declaratii si nu da semne ca i-ar placea kazaciokul. Iar declaratiile sale belicoase de repunere a armatei  in vechile ei drepturi sunt la inima principalilor generali americani, satui de ”ezitarile” lui Obama si de faptul ca Putin castiga orice muta. Deocamdata, ce va face in viitor Trump, daca, spre linistea tuturor, va fi debarcat (si cum?) inainte de termen este o provocare si pentru un Nostradamus.

author avatar
Tudor Borcea
1.195 afisari

3 COMENTARII

  1. Asa deci presa anti-Trump vrea sa-i inventeze scandaluri gen watergate ca sa-l dea jos pe presdinte! Daca cu toata campania furibunda si mincionasa a CNN,ONG-urile sorosiste de pe tot globul! (si in Japonia au fost proteste ca a iesit Trump?!).Impotriva lui Trump sint CIA,Secret Service si acum !! ca sa nu mai vorbesc de cei care conduc ocult SUA-marii producatori de armament care in permanenta vor razboaie in ume sa=si vanda armele si sa fie mai bogati pe moarte si suferintza altor oameni nevinovati de pe glob..Impotriva lui sint multi dintre republicani(de fatzada zic eu din moment ce in campanie o sprijineau pe fatza pe clintonoaica!) ca Mc.Cain doritorul de razboi cu Rusia..! Sa vedem ce o vrea Bunul Dumnezeu..!

  2. Oferta pentru toate localitatile in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: oticanm@yahoo.com

  3. Leonidas, se vede treaba caesti la nivelul unui dezaxat ca alde trump ce va distruge America.nIcicand intaiul stat democratic din lume n-a avut un conducator mai duscu pluta, auto contrazicandu-se mai tot timpul. A facut avere precum au facut-o maitoti parvenitii, trisind si pacalindu-si asociatii. are mutra maimult de psihopat. Cred ca tocmai cei care doreau distrugerea Americii au pus osul la dezinformarea opiniei publice, punand in fruntea statului american, un saltimbanc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger