AcasăNewsTrump agata in direct in Biroul Oval

Trump agata in direct in Biroul Oval

In plina discutie la telefon cu primul ministru Irlandei, presedintele Statelor Unite a luat receptorul de la ureche si a complimentat o jurnalista blonda care era prezenta in celebrul birou de la Casa Alba, care a vazut multe.

Asa cum toata lumea stie, Donald Trump nu a avut pana acum cuvinte de lauda la adresa ziaristilor. Din ”mincinosi”, ”necinstiti” si ”scarbosi” nu i-a scos. Dar, se vede treaba, isi poate schimba brusc atitudinea, mai ales daca jurnalistii, mai bine zis jurnalistele, sunt tinere si frumoase. Mai multi corespondenti ai presei irlandeze erau prezenti in Biroul Oval in timp ce Trump discuta cu premierul Irlandei, Leo Varadkar. In timpul convorbirii, miliardarul, cu ochiul format, a reperat-o pe Caitriona Perry, corespondent la Casa Alba al postului irlandez RTE.

Jurnalista Caitriona Perry spune că preşedintele SUA s a comportat ciudat

Ca si cum s-ar fi aflat la un concurs de Miss Univers sau la o emisiune de reality show, Trump i-a cerut jurnalistei sa se apropie. ”De unde esti? Hai, vino incoace”, a spus presedintele, facandu-i semn femeii. ”Avem aici jurnaliste frumoase din Irlanda”, i-a transmis apoi Trump lui Varadkar. ”Caitriona Perry o cheama. Are un zambet frumos, sunt sigur, sunt sigur ca se poarta frumos cu tine”, a continuat Trump la receptor. Ironia a fost cu atat mai mare cu cat Varadkar este homosexual declarat. Stia Trump sau nu stia? Pe contul sau Twitter, Caitriona Perry a calificat momentul drept ”bizar”. Tot pe Twitter, mai multi americani i-au cerut scuze jurnalistei. ”Suntem dezolati, presedintele nostru este dezgustator”. Trump nu se afla deloc la primul comentariu in direct despre fizicul jurnalistelor. In timp ce Olivia Nuzzi (Daily Beast) il intervieva, el i-a spus ca este ”tanara si frumoasa”. Intr-un interviu cu Karen Attiah (Washington Post), Trump a apreciat ca este ”foarte frumoasa”. Dar s-a intamplat si invers. In timpul campaniei electorale, el a declarat ca Carly Fiorina, candidat la primarele republicane, este ”prea urata” sa castige si ca nevasta lui Ted Cruz ”nu este la fel de frumoasa ca sotia lui”.

Chiar si Putin e mai popular

Un sondaj realizat in 37 de tari (mai putin China si SUA) arata, potrivit think-thank-ului american Pew Research Center, ca numai  22% din cei intervievati ii mai acorda credit lui Trump in timp ce mai mult de jumatate si-au exprimat scepticismul fata de prima putere mondiala. Mai mult, Vladimir Putin, cu un procent de 27%, s-a dovedit mai popular decat locatarul de la Casa Alba, inclusiv din partea aliatilor traditionali ai SUA. Angela Merkel se bucura de un procent de incredere de 42% in timp ce in spatiul european este creditata cu 60%. In schimb, in Rusia si in Israel, Trump a primit scoruri bune, de 53% si, respectiv, 56%.

author avatar
Tudor Borcea
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger