AcasăNewsTrump a folosit țeasta președintelui Iohannis pe post de pancartă electorală

Trump a folosit țeasta președintelui Iohannis pe post de pancartă electorală

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu Donald Trump la Casa Albă. La final, Iohannis a obținut promisiunea că este susținut de SUA pentru un al doilea mandat și o șapcă cu sloganul electoral american adaptat mioriticului: „Make Romania Great Again”. Ca răsplată pentru purtarea fesului, Donald Trump i-a dat voie la câteva schimbări interne și externe președintelui.

Schimbările despre care vorbeam sunt: România va trece la 5G, dar vom avea grijă să nu-i supărăm pe americani și nu se va lucra cu Huawei și se va modifica legislația în așa fel încât să permită companiilor americane să înceapă extracția de petrol din Marea Neagră, dar în condițiile dorite de ei, nu cele impuse inițial de statul român. Subiectul care îi interesa în mod deosebit pe cetățenii români, eliminarea vizelor pentru intrarea în SUA, a fost trecut de Klaus Iohannis și Donald Trump la categoria „și altele”, cu promisiunea că specialiștii vor căuta în continuare soluții pentru această problemă.

„Cu ocazia vizitei a fost semnat un memorandum de înţelegere între cele două guverne privind tehnologia 5G, având în vedere importanţa securităţii reţelelor de comunicaţii wirlles de generaţia a V-a pentru asigurarea prosperităţii, dar şi a securităţii naţionale”, a spus Iohannis într-o declaraţie susţinută la Ambasada României în SUA, după întâlnirea cu omologul său american, Donald Trump.

Fără să își dea seama ce se întâmplă cu șapca despre care crede că e un cadou drăguț, Iohannis a răspuns că nici el nu s-a înfățișat cu mâna goală în fața președintelui american, și i-a dat un stilou. De acum, americanul poate să scrie despre o nătângie high-level, pe care n-a mai văzut-o până acum.

Documentul nu țintește o anumită companie

„În România se pregăteşte o procedură publică pentru asta şi eu cred că toată lumea s-ar bucura dacă am avea mai multe oferte, inclusiv din partea americană. Aici este vorba de firme private care vor veni şi noi sperăm să se întâmple acest lucru, însă memorandumul nu se referă la o anumită companie, ci este un memorandum care clarifică câteva criterii de transparenţă, de compatibilitate cu statul de drept şi aşa mai departe”, a arătat Iohannis.

Iohannis și-a dat cu părerea și despre economie

„Există această preocupare şi ea a fost adusă în discuţie, însă într-o notă optimistă. Preşedintele Trump şi ceilalţi prezenţi au exprimat aşteptarea că această legislaţie să fie ameliorată pentru a creşte atractivitatea României pentru investitorii americani şi sunt convins că aceste lucruri se pot realiza”, a spus Iohannis în declaraţia susţinută la Ambasada României din SUA, cu referire la legea offshore şi OUG 114.

Klaus a fost întrebat şi dacă anunţul Exxon privind retragerea din România ar avea legătură cu modificările aduse legislaţiei.  „Nu vreau să fac speculaţii, însă această chestiune a fost adusă în discuţie şi eu cred că vom primi clarificări în perioada imediat următoare”, a arătat Iohannis. Şeful statului a menţionat că preşedintele Trump este foarte interesat să fie dezvoltate noi surse de energie, precum cele din Marea Neagră. „Şi tehnologia nucleară civilă este în atenţia noastră comună şi sperăm să se găsească soluţii bune, importante pentru România care cu siguranţă este capabilă să fie furnizor de energie în regiune”, a spus Iohannis.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
621 afisari

1 COMENTARIU

  1. Atita timp cit voi il numiti pe acest jeg uman si retardat Iohannis „sef al statului” (de geaba!), va meritati soarta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger