AcasăNewsUPDATE Circulatia s-a reluat pe A2 Bucuresti-Cernavoda

UPDATE Circulatia s-a reluat pe A2 Bucuresti-Cernavoda

UPDATE Traficul rutier a fost reluat in urma cu scurt timp pe Autostrada Soarelui, pe tronsonul Bucuresti – Cernavoda, pentru toate categoriile de autovehicule, potrivit Infotrafic. Conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule cu viteza redusa intrucat pe mai multe portiuni partea carosabila este acoperita cu zapada batatorita si gheata.

Vesti bune pentru soferi: circulatia incepe sa revina la normal. Potrivit centrului Infotrafic, duminica dimineata, exceptand unele segmente ale Autostrazii Soarelui, nu mai sunt drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza viscolului sau a stratului gros de zapada.

(foto: radiocluj.ro)

Astfel, duminica dimineata la ora 8.00, traficul rutier era scazut in intensitate pe toate drumurile, potrivit informatiilor oferite de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane. Cu exceptia unor segmente ale Autostrazii Soarelui, nu mai sunt drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza viscolului sau a stratului gros de zapada. Exista, insa, unele sectoare ale unor drumuri nationale care strabat zone montane sunt inchise pe perioada iernii, cum se intampla in fiecare an. Cele mai importante sunt DN7C-Transfagarasan intre Piscu Negru si Balea-Cascada, DN7A intre Groapa Seaca si Obarsia Lotrului si DN67C Curpat – Ranca.

Pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta exista urmatoarele restrictii:

  • pe tronsonul Bucuresti – Drajna pot circula doar autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. in vederea prevenirii accidentelor si blocajelor cauzate de neadaptarea vitezei la conditiile de drum, acestea sunt insotite de echipaje de politie rutiera;
  • tronsonul Drajna – Fetesti nu a fost inca redeschis. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire;
  • noul tronson Basarabi – Lazu (in judetul Constanta) este inca inchis.

De asemenea, soferii sunt informati ca autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone pot circula dinspre Bucuresti catre Constanta (si invers) pe urmatoarea ruta: DN3 Bucuresti – Lehliu-Gara, DN3A Lehliu-Gara – Fetesti, A2 Fetesti – Cernavoda, DN22C Cernavoda – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanta. Traficul greu (autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone) se desfasoara pe ruta A2 Bucuresti – Drajna, DN3A Drajna – Fetesti, A2 Fetesti – Cernavoda, DN22C Cernavoda – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanta.

Ruta alternativa pentru a evita aglomeratia de pe Valea Prahovei

Totodata, cum se preconizeaza ca pe DN1, pe Valea Prahovei, vor incepe sa se formeze coloane de masini dupa pranz si mai ales la lasarea serii, cand turistii vor pleca de la munte catre casa, conducatorilor auto care doresc sa ajunga din Brasov in Ploiesti (si invers) li se aminteste ca pot folosi ruta alternativa DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti.

De asemenea, in conditiile Codului galben de ger anuntat de meteorologi pana pe 3 februarie pentru majoritatea regiunilor tarii, soferii sunt sfatuiti sa fie atenti la eventualitatea in care vor intalni portiuni de carosabil acoperit cu polei. In aceste situatii, conducatorilor auto le este recomandat sa conduca cu viteza adaptata conditiilor de drum si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule.

225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger