AcasăNewsTriunghiul de cumetri Pahontu – Andreescu – Balint au scos Ministerul de...

Triunghiul de cumetri Pahontu – Andreescu – Balint au scos Ministerul de Interne din Guvernul Ponta!

Nu ai cum sa afli despre noile patanii pesediste de la conducerea Ministerului de Interne, fara a trai un sentiment de deja-vu. De aceasta data insa, masochismul liderilor PSD a atins cote de-a dreptul paroxiste. Pentru ca altfel nu se poate explica de ce acestia, tocmai in preajma alegerilor, au lasat MAI pe mana cumetrilor sefului SPP, considerat cel mai loial soldat din garda prezidentiala de la Palatul Cotroceni.

Secretarul de stat Anghel Andreescu este nasul de cununie al sefului SPP

Dar iata cum stau lucrurile! In timp ce Mircea Dusa e vazut tot mai rar in sediul MAI, fiind ocupat mai mult sa traga sforile pe la partid, ca sa scape de calvarul acestui portofoliu, adevaratul ministru este secretarul de stat Anghel Andreescu, conducatorul pe linie ierarhica a Politiei Romane si cel care tine sedintele operative. Iar cea mai importanta structura a Jandarmeriei, Brigada Speciala de Interventii „Vlad Tepes”, este condusa de generalul Zoltan Balint.

Rudele prin alianta ale lui Lucian Pahontu ocupa posturi cheie in MAI

Numai ca, surpriza, cei doi sunt legati de Lucian Pahontu printr-o stransa relatie de rudenie prin alianta: secretarul de Stat Andreescu este nasul de cununie al sefului SPP, iar acesta, la randul sau, l-a nasit pe Balint!

Pusi cu botul pe labe

Generalul Zoltan Balint este cunoscut ca fiind finul lui Pahontu

Dupa debarcarea cu japca a chestorului Nicolae Cabulea, locul acestuia in cea mai importanta functie de secretar de stat a fost luata de Anghel Andreescu.

Mircea Dusa habar nu are ce se petrece in ograda sa

De altfel, dupa cum „National” a anuntat in exclusivitate, acesta trebuia sa fie de la bun inceput pe acest post, insa a fost tinut intr-o pozitie strategica, pana ce experimentul Ioan Rus a reusit.

Liviu Dragnea se teme de „dragostea frateasca” a colegilor din PSD

Iar Cabulea si-a rupt gatul, fiind gasit tap ispasitor pentru neregulile de la organizarea Referendumului. Numai ca intoarcerea in minister a lui Andreescu, unul dintre membrii importanti ai clanului de generali cunoscut in sistem sub numele „Nemuritorii” a dat frisoane multora dintre subalterni. Care nu au crezut ca fostul sef al SPP va accepta rolul de „iepure” in cursa pentru ocuparea functiilor definitive de sefie din minister, care se va incheia dupa 9 decembrie.

Victor Ponta coabiteaza fara sa stie cu dusmanul in guvernul pe care il conduce

Iar realitatea pare sa le dea dreptate, Andreescu reusind deja sa blocheze valul de schimbari asteptat la toate nivelurile de conducere. Asa ca „lupii tineri” din Politie risca sa fie din nou pusi cu botul pe labe. Insa, de aceasta data, la mijloc nu este doar aversiunea fatisa a veteranilor din sistem fata de noile generatii.

Nasu’ lui nasu’

In conditiile in care trupele SIAS ale Politiei , considerate cele mai bune de la noi, sunt sistematic boicotate pe toate fronturile, primind parca numai misiuni la misto, „mascatii” Jandarmeriei sunt, fara indoiala, rasfatatii ministerului. De la dotarile acordate, pana la prezenta la toate descinderile televizate. Iar seful Brigazii Speciale de Interventie, generalul de brigada Zoltan Balint, parea sa nu mai aiba multe zile la comanda dupa venirea USL la guvernare. Poreclit „devoratorul de pesedisti”, dupa epurarea politica facuta in randurile propriilor trupe, Balint a fost prezentat de nenumarate ori, de Lucian Pahontu, drept finul sau. Asa ca mazilirea acestuia parea iminenta. Insa totul a cazut in ultima clipa, sustin sursele noastre, in urma sforilor trase de proaspatul secretar de stat Anghel Andreescu. Adica nimeni altul decat nasul de cununie al nasului Lucian Pahontu!

Curaj, gaina, ca te tai!

Cum principalii doi piloni pe care se bazeaza Ministerul de Interne sunt nasul si finul sefului SPP, se poate spune ca MAI a iesit practic din Guvernul Ponta. Astfel ca asigurarile date nestiutorului premier ca la alegeri totul va fi bine aduce destul de mult cu vorba macelarilor de la abatoare : „curaj, gaina, ca te tai!”. In plus, dupa cum sustin aceleasi surse, preocuparile „cailor troieni” de la conducerea ministerului se invart mai degraba in jurul „jugularei” lui Liviu Dragnea. Cel care, prinzand probabil de veste de atentia deosebita acordata de cadrele MAI, inceraca sa se tina cat mai departe de colegii din PSD,  sa nu fie cumva sufocat de atata dragoste frateasca…

author avatar
Catalin Tache
8.422 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai la noi in Romania asa merg treburile, cumetriile tin scaunele. Nu ar fi ceva rau in asta , numai ca nu se intampla nimic si doar se platesc polite in functie de cine are nevoie.Din ce am vazut si structurile politiei si serviciilor isi dau in cap uni altora. In rest nu comentam ca …………

  2. Domnule ministru sa vezi cumetrii si la I.P.J.Dambovita:insp. sef Galbenus este finul presedintelui C.J. Dambovita-Tutuianu.Dupa 5 zile de la numire, Galbenus isi unge finul Denis Parvu(plin de bube),sef la Investigatii Criminale.De ce va faceti ca habar nu aveti despre aceste lucruridle. ministru?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger