AcasăNewsTrioul Cretu-Ponta-Nastase, partitura la un violoncel dezacordat

Trioul Cretu-Ponta-Nastase, partitura la un violoncel dezacordat

Fostul premier pare a fi macinat de razbunari

Exista oameni care, periodic, simt nevoia sa deschida gura in incercarea de a se face remarcati ca pe vremuri. Chiar daca epoca le-a apus de multa vreme, nu cedeaza, uitand insa ca doar politetea ii determina pe ceilalti sa le mai acorde ceva atentie. Iar cand spun asta, ma refer la Adrian Nastase. Unii spun ca a fost cel mai bun prim-ministru al Romaniei. Altii, ca a stiut sa tina PSD unit sau ca, fara el, Romania nu intra in Uniunea Europeana. Sigur, este dreptul fiecaruia sa spuna ce vrea sau sa ridice osanale cui are chef. Dar, din partea unuia ca el, nu mi se pare tocmai potrivit sa-si dea cu parerea dupa ce a iesit din politica pe scara de serviciu.

Fostul premier pare a fi macinat de razbunari

Nu cred ca e prea valabila zicerea cu cel mai bun premier. Daca o fi fost atat de bun, noi de ce, pe vremea lui, ajunsesem atat de jos? El ne conducea bine, dar noi ne prabuseam in saracie. A naibii politica! Apoi, nici ca ar fi stiut sa tina PSD in mana nu mi se pare adevarat. PSD, indiferent cum se numea pe la inceputuri si dupa, a devenit puternic nu gratie lui Adrian Nastase, ci pentru ca Ion Iliescu a fost locomotiva care ba il impingea, ba il tragea dupa el. Iar ca fara Nastase noi nu pupam intrarea in UE deja mi se pare un banc  prost. Arogantul asta mic , l-am citat pe Ion Iliescu, mai bine ar povesti ce intelegeri a avut cu Klaus Iohannis despre asta si despre retrocedarile catre FDGR, de care nu a fost strain niciodata.

Atat poate, atat face

Alminteri personaj care crede ca ar mai avea greutate, Nastase a socotit ca a venit momentul sa mai dea cu undita in balta politicii. Şi pe cine sa scoata in fata daca nu pe Victor Ponta? Asa ca, intr-un peisaj paralel cu realitatea, ii trage acestuia o zugraveala noua, sa moara dusmanii de ciuda.

Corina Cretu dadea semne de nervozitate de multa vreme nu de ieri de alaltaieri

Fireste, era creatia lui, el l-a adus si promovat pe prima scena politica, deci nu putea sa spuna ca Ponta a ajuns genul de care e bine sa te feresti si cand iti zambeste. Sau mai ales cand iti zambeste. Nu, Victor Ponta e destept pentru ca a atras-o pe langa partidul lui pe Corina Cretu. Poate chiar a adus-o in Pro Romania, nu stiu si nu ma fascineaza subiectul si nici doamna in cauza. Ca in buna masura Ponta si-a facut partidul ciugulind de colo si de dincolo, de pe la altii, dar in nod special de la PSD, este problema lui. Atat poate, atat face. Este felul lui de a se razbuna pe partidul lui Dragnea in frustrarile care-l macina. Cand insa apare in scena un Adrian Nastase care ii lauda actiunile este clar ca si el are polite grele de platit aceluiasi partid. Asta nu il impiedica insa sa se mire ca un nestiutor in politica de lipsa de reactie a PSD la pierderea Corinei Cretu.

Uns cu toate alifiile

Boceste, asadar, Adrian Nastase ca ce usor a renuntat PSD la Corina Cretu. Dar de ce nu jeleste si la cat de usor a renuntat Corina Cretu la PSD? Fara PSD, sa fim realisti, persoana ei s-ar fi pierdut intr-un anonimat desavarsit. Poate nici nu ar fi existat fara protectia si interventiile lui Ion Iliescu. El este cel care a facut ca numele ei sa rezoneze de-a lungul timpului, el a propulsat-o pe vremea cand inca mai avea un cuvant greu de spus in partid. Corina Cretu a ajuns europarlamentar din partea PSD, iar ascensiunea ei este meritul acestuia.

Pisoiul lui Basescu isi arata ghearele

Adrian Nastase are totusi decenta sa recunoasca acest lucru si sa remarce ca pierderea, pentru PSD, este greu de cuantificat. Vai de mine! Aici, recunosc, ma simt un pic neputincios si nu prea inteleg. Uite, si mie mi-e greu sa cuantific cat de sincer este Nastase cand se mira de greseala PSD, iar pe de alta parte se bucura ca partidul pe care l-a condus a ramas fara un om de valoare. Şi atunci, ce sa mai zici de ”pupilul” Ponta? Pare a fi nevinovat pe langa rautatile deloc ascunse ale maestrului uns cu toate alifiile cuvasariei politice.

Cuvintele de matase

Daca va trece de alegerile europarlamentare alaturi de Pro Romania, Corina Cretu isi va urma nestingherita drumul pe care si l-a ales. Sau poate i-a fost sugerat, nu fara intentie. Iar mutarea asta, zic eu, nu s-a intamplat peste noapte, ci a fost studiata cu multa vreme inainte. Şi nu fara participarea lui Adrian Nastase, sunt tentat sa cred, caci fostul premier nu pare a fi chiar usa de biserica cand e vorba de platit politele. Acum, ca imbraca totul in cuvinte de matase, jucand rolul inocentului, e doar o acoperire de moment a meschinariilor lui Ponta. In rest, canta o partitura fara valoare, la un violoncel dezacordat.

author avatar
Valentin Boeru
2.958 afisari

4 COMENTARII

  1. Lamentabil Adrian Nastase ,desi luat in modul e un tip cult ,inteligent si cu umor ,pacat
    ca i-a placut prea mult smantana. Inca o data il sprijina pe ,,marele jalnic Titulescu”,
    caci ce sa faci unde este ordin ,se executa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger