AcasăNewsTrimiși în judecată pentru abuz în serviciu: Cosmin Necula și Dragoș Ștefan,...

Trimiși în judecată pentru abuz în serviciu: Cosmin Necula și Dragoș Ștefan, primarul și viceprimarul Bacăului

Cosmin Necula și Dragoş Daniel Ştefan au fost trimişi în judecată de Direcția Naționala Anticorupție (DNA) pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, după ce, în 2017, i-ar fi determinat pe consilierii locali să finanţeze proiectele depuse de două asociaţii, deşi acestea au avut la evaluare un punctaj mai mic decât altele.

Cosmin Necula la pupitru în fața primăriei din Bacău (Sursa foto: Facebook)

„Am luat act de comunicatul DNA cu privire la trimiterea mea în judecată. Am convingerea că justiţia îşi va urma cursul şi îmi voi dovedi nevinovăţia în instanţă”, a reacționat Cosmin Necula într-o postare pe Facebook.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor pornind de la faptul că funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Direcția acuză că prin finanţarea celor două proiecte menționate au fost încălcate dispoziţiile Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general şi au fost vătămate interesele legale ale solicitanţilor care au întrunit un punctaj mai mare.

DNA a remis marți un comunicat de presă conform căruia „la data de 10 iulie 2017, într-o şedinţă a Consiliului Local Bacău, inculpaţii Necula Cosmin şi Ştefan Dragoş Daniel, cu intenţie, i-au determinat pe consilierii locali prezenţi să adopte o hotărâre cu încălcarea dispoziţiilor Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general”. Astfel, „Consiliul Local Bacău, în calitate de organ deliberativ şi în exercitarea atribuţiilor prevăzute de Legea 215/2001 privind administraţia publică locală, a dispus finanţarea proiectelor depuse de două asociaţii (cu sumele de 553.000 de lei, respectiv 15.000 de lei), deşi acestea, în urma punctajului acordat de Comisia tehnică de aplicare a Legii 350/2005, s-au clasat pe locurile 12, respectiv 20, iar proiecte având un punctaj superior au fost respinse”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc