AcasăNewsTribunalul Bucuresti a decis: Dan Voiculescu, cercetat in continuare sub control judiciar

Tribunalul Bucuresti a decis: Dan Voiculescu, cercetat in continuare sub control judiciar

Dan Voiculescu va fi cercetat in continuare sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de santaj, dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a respins, joi, cererea de ridicare a masurii, dispusa de procurorii anticoruptie. Decizia nu este definitiva.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus saptamana trecuta punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de Dan Voiculescu. Masura a fost mentinuta de judecatorii Tribunalului Bucuresti, care au respins astfel contestatia presedintelui fondator al Partidului Conservator (PC). Voiculescu este acuzat de santaj prin constrangere in scopul dobandirii, in mod injust, a unui folos patrimonial.

„Dan Voiculescu a amenintat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri si administratori a trei companii ca, in situatia in care nu vor incheia contracte de publicitate cu trustul de presa pe care in fapt il conduce, va declansa o agresiva campanie de discreditare. Sub aceasta amenintare, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa apartinand acestuia”, sustine DNA.

author avatar
Alina Costache
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger