AcasăNewsTriada Basescu, Cirstoiu, Pricop - afaceri cu iz penal la Spitalul...

Triada Basescu, Cirstoiu, Pricop – afaceri cu iz penal la Spitalul Universitar

Finul Cîrstoiu a năşit-o pe fata lui Eba. Pricop a ţinut aproape, s-a însurat cu Ioana

Fostul manager al Spitalului Universitar de Urgenta, Catalin Cirstoiu, finul de cununie al lui Traian Basescu,a directionat o parte din banii institutiei catre avocatul Radu Pricop, actualul ginere al aceluiasi Traian Basescu. Transformand bugetul Spitalului Universitar intr-o afacere de familie nasita de Basescu, finul Cirstoiu i-a asigurat ginerelui Pricop contracte de asistenta juridica in valoare de 2,2 milioane de lei din anul 2010 pana in anul 2019. Avocatul Radu Pricop a devenit atat de indispensabil Spitalului Universitar, inca un contract semnat initial doar pentru doua luni i-a fost prelungit apoi, lunar, timp de cel putin patru ani. Desi se poate stabili oricand un conflict de interese pe relatia Basescu – nas, Cirstoiu – fin, Pricop  – ginere, pana acum nici o autoritate nu a demarat vreo ancheta.

Finul Cîrstoiu a năşit o<br >pe fata lui Eba<br >Pricop a ţinut aproape<br >s a însurat cu Ioana

Odata ajuns consultant juridic al Spitalului Universitar de Urgenta, in mod ironic Pricop a primit sarcina de a organiza si verifica legalitatea contractelor prin care firmele controlate de familia Cocos-Udrea vindeau Spitalului Universitar reactivi si consumabile.

De-a dreptul scandalos! 67 de acte aditionale de prelungire

Primul contract intre Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti siavocatul RaduPricop a fost incheiat infebruarie 2010. Fara a organiza atunci o licitatie sau o procedura de selectie transparenta, managerul Catalin Cirstoiu a angajat in numele Spitalului Universitar casa de avocatura Pricop&Banu pentru o perioada de doua luni, intre 22 februarie 2010-22 aprilie 2010. Suma lunara platita de Spitalul Universitar lui Pricop a fost stabilita la 4.000 de euro. Pentru acesti bani, actualul ginere al lui Basescu presta 90 de ore de asistenta juridica. Bineinteles, daca cele 90 de ore de consultanta erau depasite, Spitalul Universitar il platea suplimentar pe Pricop cu 35 euro pe ora.

Contractul<br >care a deschis<br >sarabanda<br >actelor<br >aditionale

Acelasi tarif de 35 euro pe ora era acceptat la plata de Spitalul Universitar si pentru “expertiza in litigii patrimoniale” adusa de ginerica. Desi era vorba de bugetul unei institutii spitalicesti, managerul Cirstoiu a acceptat intr-un mod scandalos sa il premieze pe Radu Pricop si cu un comision de succes pentru cauzele castigate.

Incheiat initial, asa cum am aratat, pentru o perioada de doua luni de zile, din 22.02.2010 pana la 22.04.2010, contractul dintre Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si cabinetul de avocatura a lui Radu Pricop a inceput sa fi prelungit, de-a dreptul ilegal, in fiecare luna. Avand “spatele” asigurat de nasul Basescu si guvernarea PDL de atunci, finul Cirstoiu a prelungit contractul cu Pricop in fiecare luna, prin 67 de acte aditionale, pana in …. ianuarie 2015.

Au fost încheiate 67 de<br >astfel de acte aditionale

Urmarit penal in prezent  pentru complicitate la santaj, Pricop a incasat asadar de la Spitalul Universitar de Urgenta, din februarie 2010 pana in ianuarie 2015, suma de 236.000 de euro!! Si nu a fost de ajuns. Intre timp, legaturile dintre familiile Cirstoiu, Basescu si Pricop se intarisera si mai mult. Dator nasului sau, finul Catalin Cirstoiu o boteza in 2013 pe nepoata presedintelui Basescu. Si Radu Pricop se casatorea in 2014 cu Ioana, fiica cea mare a aceluiasi presedinte Traian Basescu. Ca urmare, nu a suprins pe nimeni faptul ca, in februarie 2015, finul Catalin Cirstoiui-a mai dat un contract ginerelui Pricop.

 Un nou contract cu prevederi de-a dreptul penale de la fin pentru ginerica

Semnat la data de 19 februarie 2015, Acordul cadru de servicii numarul 8303 ii oferea avocatului RaduPricop o noua intelegere contractuala, pentru inca un an, pana la 18 februarie 2016, cu Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Platit lunar cu 18.126 de lei, Pricop a incasat alti 217.000 de lei de la unitatea spitaliceasca condusa de finul socrului sau pentru valoroasa sa experienta juridica – experienta ce l-a adus in present in fata procurorilor pentru complicitate la santaj. Deja nemaiavand nici o jena, simtindu-se probabil mult prea protejati de presedintele nas si socru, Cirstoiu si Pricop au inserat in cadrul Acordului cadru de servicii numarul 8303 prevederi de-a dreptul penale, menite doar sa le protejeze ceea ce devenise deja o afacere de familie cu consultanta juridica. Astfel, prin semnatura managerului Cirstoiu, Spitalul Universitar si-a asumat obligatia “sa nu initieze, pe durata prezentului acord-cadru, o noua procedura de atribuire, atunci cand intentioneaza sa achizitioneze servicii care fac obiectul prezentului acord-cadru, cu exceptia cazului in care promitentul prestator (Radu Pricop – n.r.) declara ca nu mai are capacitatea de a raspunde solicitarilor”. Intr-un mod halucinant, cu multa, multa indrazneala si dispret fata de prevederile legale, Cirstoiu s-a obligat asadar sa nu maicontracteze alte servicii juridice de la alte case de avocatura. Important era ca banii Spitalului Universitar sa ajunga doar in buzunarele familiei Basescu-Pricop.

CNSC nu a putut desface interesele familiilor Cirstoiu-Basescu-Pricop

Neanchetata pana in prezent de procurori, afacerea cu servicii juridice pe banii Spitalului Universitar dintre Cirstoiu si Pricop nu s-a oprit in februarie 2016, atunci cand a expirat Acordul cadru 8303. La inceputul anului 2016, managerul Catalin Cirstoiu a declansat o procedura de licitatie deschisa pentru a angaja avocati ce sa reprezinte Spitalul Universitar. Evident insa, castigator a fost declarat tot ginerele Pricop.

Au venit banii<br >a venit decorarea<br >lui Cîrstoiu

Nemultumiti de modul in care a fost efectuata selectia de oferte, alti avocati au contestat licitatia la ConsiliulNational de Solutionare a Contestatiilor (CNSC). PrinDecizia 1037 din 14.06.2016, CNSC a admis contestatiile si adispus ca managerul Catalin Cirstoiu sa reia procedurile de atribuire“ in termen de cel mult 10 zile”. CNSC a dispus atunci si verificari privind modul in care avocatul Pricop a “justificat preturile aparent neobisnuit de scazute ofertate”. Spitalul Universitar s-a conformat dispozitiilor CNSC, insa la final a mentinut decizia de a oferi contractul de asistenta juridica tot lui…Pricop.

Desi Catalin Cirstoiu a plecat de la 1 august 2016 din functia de manager al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, el a avut grija sa lase lucrurile deja aranjate in favoarea lui Pricop. Astfel ca la data de 13 septembrie 2016 ginerele lui Basescu, Radu Pricop, a semnat Acordul Cadru 46115, care ii asigura venituri lunare de 26.444 lei pana in septembrie 2019. Adica un total de 950.000 de lei incasati din bugetul Spitalului Universitar de Urgenta.

Temeiuri ilegale

Reclamat la CNSC si sanctionat de aceasta institutie, Acordul Cadru 46115/13.09.2016 incheiat intre Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si casa de avocatura a luiRadu Pricop este insa viciat, conform unui document al Ministerului Sanatatii, de faptul ca ar cuprinde “pe de o parte, temeiuri contradictorii, iar pe de alta parte, nu cuprinde mentiuni cu privire la indeplinirea conditiei obligatorii privind aprobarea achizitiei de catre ordonatorul principal de credite impuse prin OUG 26/2012 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarire a disciplinei financiare”. Acelasi document arata ca o procedura de atribuire nu poate fi in acelasi timp organizata in temeiul OUG 34/2006 si a Legii 98/2016, deoarece Legea 98/2016 a abrogat OUG 34/2006.

Avizul lui ginerica Pricop pentru contractele date de Cirstoiu lui Dorin Cocos

Odata cu angajarea ca avocat al Spitalului Universitar de Urgenta, Pricop a avut, printre altele, sarcina de a veghea la legalitatea organizarii licitatiilor si a achizitiilor de medicamente si consumabile. Si, in mod ironic, ginerele lui Basescu a avizat zeci de contracte ce au adus milioane de lei firmelor aflate in sfera de influenta a cuplului DorinCocos-Elena Udrea.

Firmele Meditest Global 2002 SRL si Imuno Diagnostika SRL, detinute “la vedere” de sora lui DorinCocos, Anca Dinu, au beneficiat de contracte de aproape un million de euro de la Spitalul Universitar de Urgenta.

Limas Group SRL, o alta firma plasata in zona de interese a lui Dorin Cocos, a beneficiat de la Spitalul Universitar de alte contracte in valoare de 1.220.850 euro.

Vom reveni cu noi dezvaluiri despre afacerile grupului Cirstoiu- Pricop – Cocos.

author avatar
Andrei Coman
2.877 afisari

5 COMENTARII

  1. Camarila lui Basescu, familia lui, Udrea au luat tot de peste tot. Nu s-au mai saturat de cite au jefuit tara asta.

  2. Trebuia sa se bage si ei… Nașul, finul, ginerica, numai ca Basescu nu este numai nas de cununie, ci este Nasul mafiei din Romania, dar nimeni nu se atinge de el. Din contra, tine lectii de moralitate la televiziuni. Oare de ce il mai baga in seama aceste televiziuni dupa toate nenorocirile pe care le-a facut, el gasca lui, familia lui?

  3. Alooo! Parchetul!!! Este cinva care nu doarme pe acolo sa vada cum au laut licitatii cei din familia lui Base si Udrea Cocos?

  4. Ce a facut Cristoiu cu alte achizitii, reactivi, etc., etc., ar trebui sa fie analizat si acolo o sa vedeti intreaga dimensiune a jafului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger