AcasăNewsTrenurile CFR, confiscate de studentii cu bilete gratuite si locuri rezervate

Trenurile CFR, confiscate de studentii cu bilete gratuite si locuri rezervate

La cozile de la casele de bilete si pe peroane nu mai vezi decat studenti

Gratuitatea totala pe trenurile CFR, pe care au primit-o in 2017 studentii, a avut un efect previzibil. Locurile din tren sunt aproape in exclusivitate ocupate de studenti, in orice zi din saptamana, iar navetistii, cei care sustin financiar societatea de cai ferate, stau umili, inghesuiti pe holurile din fata W.C.-urilor. Pentru ceilalti muritori de rand, care vor sa plece in vacanta sau in vizita pe la rude, este si mai rau, caci rar se mai pot urca in trenuri, biletele fiind epuizate.

La cozile de la casele de bilete si pe peroane nu mai vezi decat studenti

Justificarea gratuitatii la tren pentru studenti a fost mobilitatea. Sa poata pleca acasa mai des, sa se poata relaxa in vacante. Pana aici, nimic de comentat, pentru ca era un sprijin important si, nesperat, totodata. Insa absenta limitarii calatoriilor a produs, aproape imediat, un dezmat total. Studentii sunt acum, in permanenta, pe drumuri, de ajungi sa te intrebi cand mai invata. Unde se duc de luni pana duminica, nimeni nu poate sti cu precizie. Cert este ca, daca tot e gratuit, de ce sa nu profite. Si profita din plin. ”Eu stateam in picioare, pentru ca nu am avut loc, desi platesc abonament, si, cand conductorul i-a cerut biletul unei studente, aceasta i-a dat, arogant, trei bilete, in trei directii diferite si i-a spus sa-si aleaga unul dintre ele”, ne spune un navetist.

Singurele locuri unde mai poti sta in tren sunt pe holurile dintre usi

Desi in lege este specificat ca studentii care isi iau in aceeasi zi mai multe bilete vor achita costul lor, nimeni nu a luat vreo masura in acest sens. Mai mult, navetistii si cei care calatoresc ocazional cu trenul sunt indignati de faptul ca studentii nu numai ca au gratuitate la orice tren, ci ca mai au si locuri rezervate, tot gratuit.

Abonamente spre mare

Peste toate acestea, legea care acorda facilitati de transport studentilor prevede ca acestia isi pot lua si abonamente gratuit. Si, pentru ca incepe sezonul estival, studentii au inceput sa ceara la casele de bilete abonamente pentru Constanta. Sezonul estival, care va incepe din 14 iunie, este un alt motiv de spaima pentru navetisti, caci de la fiecare tren se va mai lua un vagon care sa fie transferat la trenurile pentru mare.

Asa calatoresc navetistii care platesc abonamente

Si asta in conditiile in care deja sunt vagoane insuficiente. Atunci va fi dezastru, caci cei care platesc abonamente nu vor mai avea loc in tren si vor fi nevoiti sa renunte la transportul cu trenul. Ce spune conducerea CFR Calatori? Ca ceea ce vedem nu este adevarat… ”Daca stau navetistii in picioare si inghesuiti, inseamana ca trenul este un mijloc de transport atractiv. Cozi la casele de bilete sunt pentru ca oamenii nu stiu sa foloseasca automatele din Gara de Nord”, ne-a declarat Valentin Dorobantu, directorul general al CFR Calatori.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
9.826 afisari

24 COMENTARII

    • M..e ție b..le analfabet!!! Hai să jucăm spânzurătoarea!!! Ghicești literele lipsă??? I….ule??

  1. In tarile europene studentii nu au gratuitati pe transportul feroviar. Noi suntem mai bogati decat ceilalti si facem gratuitati.Sunt de acord ca trebuiesc sprijiniti cu 2-4 calatorii lunare, dar nu mai mult.

    • Există țări în care studenții au gratuitate, dar voi știi să vă luați de studenți. Puneți- vă problema la numărul nimic de vagoane nu la numărul mare de studenți. Suntem singura țară din Europa care deține vagoanele și locomotive după timpul lui Ceaușescu. Este lipsa investițiilor în transportul feroviar care își spune cuvântul.

      • Gratuitatea asta ți-a fost oferită de PSD, ciuma rosie!
        Pomana ! Și #rezist cred că ar plânge după pomenile astea.
        De dreapta, nu ? ?

        • Bine că vă pasă de gratuitatea noastră și nu se antichitățile de pe șine. Ce-i drept în anul 2019 aerul condiționat este un lux în România. Sper că aveți copii și nepoți, să îi învățați să nu se plângă că vor parcurge 10 ore în căldură, înghesuiți și cu întârzieri de ordinul orelor.

          • vaca analfabeta dar studenta!esti o parasuta care ai umblat cu muia in gura si cu dragnia la puscarie dar folosesti gratuitatea data de ciuma rosie!idioata si nesimtita cum esti vrei investitii in cfr,dar pt a avea cfr-ul bani de investiti ar trebui ca sa aiba niste venituri!de unde venituri parsuta proasta daca voi nu platiti nimic?boarfa dracu,voi aruncati cu bani in batraini dar acei batrini au facut infrastructura cu care te plimbi gratis,muista nespalata!

          • Eu zic luați m..e de la Dragniiia, nu gratuități la cât de ” deștepți ” sunteți!!! Eu v-aș fi dat muncă, dar nu asa, muncă pe brànci că să vă piară ifosele, măi.. ..!!!!! Nimic nu-i bun, dar un rahat n-ar fi mai bun???

  2. Superb! Sper ca Dragnea sa sufere cum dufera idiotii care isi platesc biletul su merg inghesuiti. Mui3 Psd

  3. Fara gratuitati pentru studenti!!!
    Eventual un drum pe luna la adresa de domiliu, este suficient.

  4. E absurda gratuitatea pt studenti, elevi. Eventual doar cei cu bursa sociala iar la restul decontarea a jumatate din pret doar pt 2 calatorii pe luna in afara de vacante

  5. Daca „butonezi” cel mai nou model de Iphone in timp ce calatoresti cu trenul, inseamna ca iti permiti calatoria.

  6. Problema nu e gratuitatea…. Ci faptul ca trenurile au mult prea puține vagoane. Acum 10-15 ani erau garnituri de trenuri cu 10-15-18 vagoane. Acum nu este tren mai lung de 3-5 vagoane. Suplimentarea vagoanelor ar rezolva situația neplăcută.

  7. Pai le dai 4 drumuri nu le dai ca prostul nonstop. Cel mult le dai spre casa in plus. Mama are nu stiu 6 bilete pe an parca de pensie . Si asa reteaua feroviara i muci nu lucra nimeni in 2 ani se inchide toate liniile deoarece si cu 10km/h in multe zone deraiaza trenu…

  8. Si asa ei fac afaceri ma da-mi un bilet cat-ti dau un vot pe supliment Usr bine ma uite iti dau 2 mergibla mare si voteaza si penalii. Okei…

  9. Gratuitatea călătoriilor acordată studenților este o forma mascată de subvenționare a CFR CĂLĂTORI de către stat.

  10. Nu e nimic gratis. Biletele sunt decontate de Ministerul Învățământului. Este o forma mascată de subvenție pentru a tine CFR pe linia de plutire.

  11. Cfr calatori nu a mai investit transpprt de multi ani. Problema nu este la numarul de calatori ci la numarul de vagoane.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger