AcasăNewsTrenule, viteza mica!

Trenule, viteza mica!

De n-spe ori, CFR-ul a castigat, fara probleme, trofeul “ruina pe sine.” Actualmente se pregateste pentru “cupa Gaga”: ne-a venit, din Franta, un tren de mare viteza, dar din cauza prabusirii infrastructurii feroviare, pe sinele din Romania, viteza medie nu depaseste 45km/h!

Daca am fi in randul tarilor UE, garnitura (pe care CFR nu are bani sa o cumpere) produsa de grupul industrial francez Alstom ar transporta peste 300 de pasageri, cu 160 km/h. Cum nu se intampla asa ceva, trenul va fi folosit pentru “a testa sinele modernizate din vestul tarii”.

“Vrem sa fie gata la finele primului trimestru din 2017, cu toate omologarile necesare”, spune Alexandru Chirciu, directorul Grampet, cel mai mare holding privat din Romania, ce activeaza in sectorul feroviar. Trenul ar costa, in functie de configuratie, pana la 9 milioane de euro, a apreciat si  Gabriel Stanciu, director general pentru Romania al Alstom.

Toate bune, numai ca, in 2016, cu viteza de 160 km/h se poate circula doar pe ruta Bucuresti – Constanta si Campina, iar o calatorie din Capitala spre Timisoara sau Cluj (si viceversa), pe “sinele modernizate”, dureaza, in medie, cam 10 ore. CFR Calatori a ratat finantarea europeana pentru achizitionarea de 110 garnituri noi, spre deosebire de Ungaria, Polonia, Cehia sau Slovacia (tari care au absorbit 85% din banii UE) avand in dotare vagoane si locomotive cu o vechime de peste 40 de ani.

author avatar
Bogdan Borcea
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger