AcasăNewsTrenul Regal, închiriat de 1 decembrie pentru o petrecere cu lăutari. Casa...

Trenul Regal, închiriat de 1 decembrie pentru o petrecere cu lăutari. Casa Regală a României: „Este o blasfemie”

trenul regalTrenul Regal, închiriat de 1 decembrie pentru o petrecere cu lăutari. Casa Regală a României: „Este o blasfemie”

Trenul Regal a fost închiriat pentru o petrecere privată care va avea loc la 1 decembrie, evenimentul fiind numit ”Șpriț și lăutari”.

Potrivit paginii de promovare, un bilet costă 500 de euro, iar toate cele 80 de locuri au fost vândute. Acestea includ o călătorie cu trenul București – Sinaia și retur, o degustare de vinuri, mâncare și muzică lăutărească, potrivit Adevărul.

Petrecere cu „șpriț și lăutari” în Trenul Regal, de 1 Decembrie

„De ziua națională a României, petrecem la rang de artă. O incursiune în timp cu trenul regal, pe ruta București-Sinaia, ce va aminti de zaiafeturile de odinioară”.

Pe afiş apar inclusiv regele Ferdinand şi regina Maria.

Anunțul privind evenimentul nu a fost deloc pe placul Casei Regale, care a transmis că „istoria României nu poate fi închiriată”, iar petrecerea „este o blasfemie”.

„Cu Trenul Regal au călătorit patru generații ale familiei regale. Începând cu 2008, au fost 14 călătorii care au avut legătură cu familia regală. Trenul i-a condus pe Regele Mihai I și pe Regina-mamă Elena în exil, în zilele de 3-6 ianuarie 1948.

Același tren l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai la 15 decembrie 2017. Ceea ce se întâmplă acum, o călătorie în scop comercial, reprezintă aproape o blasfemie. Considerăm Trenul Regal un loc sacru, după ce l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum”, spune Ion Tucă, director al Casei Majestății Sale, potrivit europalibera.org.

Totodată, deputatul PNL Alexandru Muraru a transmis sâmbătă că „petrecerile lăutărești de 1 Decembrie” care vor avea loc în Trenul Regal „sunt intolerabile” și i-a cerut lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, să oprească acest eveniment.

author avatar
Andreea Vlad
612 afisari

12 COMENTARII

  1. ”Regele Mihai I și pe Regina-mamă Elena în exil, în zilele de 3-6 ianuarie 1948.”
    Completare: Si pe carol 1 cu duduia.

  2. PROMOVAREA VALORILOR NATIONALE, MONSER!
    CASA REGALA ” CUSTODELE” NE PROSTESTE DE ZECI DE ANI SI NIC NU ADUCE SPRE FOLOS ROMANIEI, POPORULUI ROMAN NICI ATAT! S-AU IMPROPRIETARIT CU BUNURILE POPORULUI SI INTRE SINDROFII, CALATORII SI CHERMEZE SE ERIJEAZA IN ALTETE DOMNITOARE.
    V-ATI CAPATUIT CA INTOTDEAUNA PE SPINAREA POPORULUI, NU ATI MUNCIT O ZI IN VIATA VOASTRA, DAR NE DATI LECTII DE BON TON SI DE EDUCATIE! LEGEA VOASTRA DE BUN SIMT A FOST DOAR CAPATUIALA…DE AIA L-ATI USUIT SI PE PRINCIPELE NICOLAE, SA NU MUSTE DIN MARUL OPRIT!

    CE INSEAMNA ” CUSTODELE” ? UN FEL DE GESTIONAR…POPORUL ROMAN E SUVERAN IN TARA SA..CASA REGALA A VENIT DOAR PENTRU CAPATUIALA!

  3. De ce nu ia „Casa regala ” trenul in administrare ? La toate revendicarile de care a beneficiat putea sa plateasca o taxa si sa-l foloseasca pentru „promovarea” regalitatii !

  4. Grindene,securistule acoperit,nu aveti ba la dispozitie atatea carciumi,peste tot,trebuia sa cacaliti ,sa murdarirti si trenul Regal.Baaa nu aveti nici un pic de rusine,parvenitilor,manelistilor.Lumea sa zbate in necazurile in care ati inglodat Tara,iar voi nu stiti ce sa mai faceti cu dezmatul pe care-l afisati la tot pasul.Va ” mor de foame ” primarii,Clotilda,ala dela Buzau care vrea bani sa mearga la nunta si nu are costum pe el….In loc de trenul regal,urca ba in cursa de Oltenita,noaptea,sa vezi si tu Roooomania dezvoltaaata,educaaata,modernizaaata,care vrea in Schengen.

  5. Toate, ca toate dar chiar de 1 decembrie ? Hello, acest tren este in administrarea Min.Transporturilor….ce zice.dom’ ministru ?

    • Am o scarba de ” privatizarea” la Ministerul Transporturilor care din anii ’90, incoace, are aceeasi metoda de falimentare a firmei si, dupa aceea, vanzarea bunurilor de valoare ale statului, la licitatie, la cel mai mic pret.De obicei, vazari „aranjate” de lichidator.
      Dar a dracului treaba, pe DNA nu intereseaza si niciodata pe judecatorul sindic daca de vina sunt asociatii firmei care, desi falimenteaza firme, ei sunt din ce in ce mai bogati !

  6. CE TREN REGAL.TRENUL ROMANILOR,FACUT DIN BANII LOR.TERMINATI BAI,
    zdrernte de redactorasi platiti de excroci-SOPARLELOR DROGATE.NU MAI MAZ
    GALITI LITERE PUNGASILOR.BUNICUL MEU ION,A LUCRAT LA ACEST MARFAR
    DE MOARTE.A COSTAT 1 MIL DE FRANCI.ACUM,COSGIUGUL ASTA,TREBUIE ARS
    SI DAT LEMNELE LA AMARATI.MA PIS PE CU JET,PE COLIBA REGALA STRAIN

  7. asa,si daca e trenul romanilor ,trebuie musai petrecere cu lautari tocmai de ziua nationala ?

  8. „nu a fost deloc pe placul Casei Regale, ”
    Care carici de casa regala ? Aia a lui Prans Duda ? Sau a lui Prans Pol ? niste rupti in cwr plini de bashini si pretentii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger