AcasăNewsTrenul Orient Express a ajuns în România. Ce ruşine! Din tot traseul...

Trenul Orient Express a ajuns în România. Ce ruşine! Din tot traseul european, doar la noi are un tronson neelectrificat (VIDEO & FOTO)

Trenul Orient Express a ajuns în România. Ce ruşine! Din tot traseul european, doar la noi are un tronson neelectrificat

Celebrul tren Orient Express a ajuns duminică după-amiază în România, iar luni dimineaţă a plecat din Gara Brașov. A ajuns la Sinaia la ora 10,30.

Aici, ca de obicei, va face un popas mai îndelungat, iar circulația sa va fi reluată la ora 13,45. În Gara de Nord din București va ajunge luni la ora 15,44.

Este remorcat de două locomotive electrice

Trenul Orient Express, care are indicativul 15011, este remorcat pe distanța Curtici-Arad-Simeria-Teiuș-Sighișoara-Brașov-București Nord de două locomotive electrice ale Depoului Arad.

Trenul va pleca din București Nord marți, cu numărul 15013. Pe distanța București Nord-Videle-Giurgiu-Ruse garnitura va fi remorcată de două locomotive GM și personal de locomotivă (mecanic instructor și mecanic ajutor) asigurate de către Depoul București Călători.

Se întoarce pe 10 iunie

Garnitura va ieşi din România pe Ruse, dar se întoarce în ţara noastră pe data de 10 iunie. Este o garnitură formată din 14 vagoane, tractată de două locomotive electrice româneşti. Serviciile sunt de înalt standard. Au fost gări în care un astfel de tren, cu un astfel de prestigiu, a fost întâmpinat cu fanfară.

Dacă în perioada 5 iunie 1883-august 1888, trenul Orient Express a circulat doar pe relația Paris Est-Munchen-Viena-Budapesta-Timișoara-Vârciorova-Craiova-Pitești-București Nord-București Filaret-Giurgiu-Smârdan Port, de la 14 august 1888, prin inaugurarea noii rute terestre Paris Est-Viena-Budapesta-Belgrad-Sofia-Constantinopol, prin Serbia și Bulgaria, aveau să existe două ramuri concurente.

Din tot traseul său ce traversează continentul european, singurul tronson neelectrificat se află pe teritoriul României, între Videle (Rădulești) și Giurgiu.

author avatar
Andrei Ștefan
11.838 afisari

9 COMENTARII

  1. Cale ferata electrificata intre Videle si Giurgiu?? Pai trenu circula pe relatia Craiova-Videle -Bucuresti -Giurgiu-Ruse. Si este electrificata calea ferata pe ruta asta. Din ce stiu eu. Orient express Nu circula pe ruta Videle – Giurgiu, ruta este prin Bucuresti, bah remportere! As vrea sa se dea si in Romania premii precum zmeura de aur cum e in America, si sa se dea la ziarici! Daca e nevoie si 100 de premii pt. ziaricii care-s praf, si paraleli cu realitatea.

    • Andrei Ștefan trebuie sa ia unditza de fibra de carbon
      si sa-si faca selfie sub catenara!
      (27’000 de volti
      ca a mancat schworma trishata)

    • Nu se circula din pacate direct Bucuresti Giurgiu, e vb de un pod nereparat de f multi ani ai drept urmare o ia pe Videle.
      E bine sa nu dam cu pietre fara sa stim in cine aruncam

    • Linia directă București – Giurgiu este nefuncțională de vreo 25 de ani, după ce a căzut podul la Călugăreni. Se circulă pe traseu deviat București – Videle – Giurgiu.

  2. Cat De NEATENT POTI SA FII?Daca ai fi citit cu atentie ,trenul iese din tara pe la Ruse deci trebuie sa mearga pe ruta Videle -Giurgiu neelectrificata.Ca ,dupa custintele de geografie ale ziariciului ,”trenul iese din Romania pe la Ruse” si nu pe la Giugiu ai dreptate ,autorul merita o zmeura ,chiar un cos intreg daca ar fi numarat cineva gafele pe care le fac el si colegii lui.

  3. Tren de acum 100 de ani, cale ferata la fel ! Ce nu-ti convine progresistule, faci pe desteptul !!? Mina pe munca si electrifica tu ma daca esti grozav ! Generatie de lichele !

  4. Grindenee scoala ba,ia urgent legatura cu potcovarii dela Toflea jud.Galati,Gruia Stoica,Calin Mitica,Didila si Tac-su,pana sa plece trenul din Gara de Nord,astia ti-au umflat meleardele si dusi au fost.Data viitoare iti electrifica ei CFR-ul pana in cel mai indepartat Catun.Oameni verificati,priceputi,de incredere,au recomandare dela Ponta si nasi-su George Maior.Foctioneaza de ani de zile,si doar vezi cum arata CFR-ul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger