AcasăNewsTrenul nazist cu aur exista! Rusia, Polonia si Israelul il revendica!

Trenul nazist cu aur exista! Rusia, Polonia si Israelul il revendica!

Andreas Richter si Piotr Koper, cei care pretind ca au gasit un tren nazist cu aur si alte valori in Polonia, sustin ca au dovezi incontestabile privind existenta garniturii feroviare. Povestea pare sa fie adevarata, atata vreme cat cei doi au prezentat o imagine radar a ceea ce pare a fi un tren, iar, pe de alta parte, Rusia, Polonia si Israelul au inceput sa emita pretentii asupra unei parti din captura.

Conform hartii radar efectuate de Andreas Richter si Piotr Koper (foto dreapta), garnitura ar fi ingropata sub pamant

Richter si Koper au aparut la postul de televiziune TVP.INFO, citind o declaratie si prezentand o harta radar. „Fiind cei care au gasit trenul blindat din cel de Al doilea Razboi Mondial, noi, Andreas Richter si  Piotr Koper, declaram ca am informat oficial autoritatile (din Polonia – n.r.) despre descoperirea noastra si am indicat cu precizie localizarea (trenului nazist – n.r.), in prezenta autoritatilor din Walbrzych (localitate in sud-vestul Poloniei – n.r.) si a politiei. Avem dovezi incontestabile referitoare la existenta trenului nazist”, au spus cei doi. Declaratia lor vine intr-un moment in care in presa internationala apar tot mai multe pareri ca descoperirea ar fi, de fapt, o mare inselatorie. Cu toate acestea, cei doi cautatori de comori nu s-au lasat descurajati si, tot la postul de televiziune mentionat au prezentat o harta radar a presupusului loc in care s-ar afla garnitura feroviara. „La descoperirea trenului nazist am folosit propriile resurse, declaratii ale martorilor si propriul nostru echipament de detectie”, au precizat Richter si Koper. Pentru a fi si mai convingatori, ei au prezentat o harta realizata cu ajutorul unui radar ce poate scana structuri subterane, in imagini aparand forma presupusului tren nazist cu aur.

Legenda sau adevar

Trenul nazistilor transporta aur si nestemate, iar acum e revendicat de rusi, polonezi si evrei

Conform istorisirilor locale, trenul nazist ar fi disparut  in 1945, in timp ce germanii fugeau de rusi, in vagoane fiind depozitate lingouri de aur, pietre pretioase si arme. Singurul martor in viata (si sursa a povestilor privind trenul-fantoma ), minerul pensionar Tadeusz Slowikowski, a confirmat pentru agentiile internationale de presa ca a fost contactat de Richter si Koper, cei doi impartasindu-i descoperirea lor inainte sa anunte autoritatile. Slowikowski a efectuat cercetari privind  trenul nazist in 2001 si crede ca acesta se afla undeva la kilometrul 65 pe ruta intre Wroclaw si Walbrzych. Conform celor doi cautatori de comori, garnitura nu s-ar afla in vreun tunel feroviar, ci ar fi ingropata sub pamant.

Sunt mai multe trenuri cu comori!

Ministrul polonez al Apararii, Tomasz Siemoniak, a anuntat ca zona indicata de Richter si Koper a fost inspectata de experti in arme chimice si explozivi, deoarece exista suspiciunea ca trenul ar fi fost echipat cu capcane mortale. Pe de alta parte, anchetatorii din Polonia au avansat ideea ca trenul descoperit de Richter si Koper ar fi primul din mai multe astfel de garnituri despre care se presupune ca ar fi ascunse prin toata Europa.

Rusii, polonezii si evreii intra pe fir

Conform unui avocat al drepturilor omului, Mihail Joffe, citat de Sputnik News, Rusia vrea sa emita pretentii asupra trenului fantoma. „Reprezentantii autoritatilor din Rusia trebuie sa fie consultati in vederea evaluarii marfii din tren, daca acesta va fi localizat si scos la suprafata. Daca valorile au fost luate din diverse teritorii, incluzand fosta URSS, incarcatura revine Rusiei, conform acordurilor internationale”, a spus Joffe. Declaratia nu este deloc agreata de catre Polonia. „Analiza demarata de noi (guvernul polonez – n.r.) impreuna cu avocati nostri arata clar faptul ca, in cazul in care  trenul va fi descoperit, va intra in proprietatea Trezoreriei Statului”, a spus ministrul polonez al Culturii, Piotr Zuchowski. La randul sau, si presedintele Congresului Mondial Evreiesc, Robert Singer, atrage atentia ca Israelul nu trebuie lasat pe dinafara in privinta trenului-fantoma. „Oricare dintre obiectele descoperite in Polonia ar fi putut fi furate de la evrei, inainte ca acestia sa fie trimisi la moarte. Este esential sa fie luate toate masurile ca obiectele sa fie returnate catre proprietarii de drept sau descendentii lor. Speram ca autoritatile din Polonia sa ia masurile potrivite pentru a respecta acest lucru”, a spus Singer.

author avatar
Tudor Borcea
3.259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger