AcasăNewsTrenul Intercity Bucuresti - Constanta a fost suspendat din cauza hotilor!

Trenul Intercity Bucuresti – Constanta a fost suspendat din cauza hotilor!

Trenurile Intercity care efectueaza cursa Bucuresti- Constanta au fost suspendate din cauza furturilor de pe linia ferata, care provoaca intarzieri foarte mari.

Decizia suspendarii a fost luata de Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, si a intrat in vigoare de la 1 februarie.

„V-am anuntat de mai multe ori ca pe aceasta ruta furturile sunt frecvente, din aceasta cauza timpii de parcurs au crescut de la doua ore la patru ore jumatate. Oamenii plateau la pret Intercity, dar trenul mergea la timp de personal”, a declarat ministrul.

Se pare ca aceasta decizie este una temporara, dupa cum au anuntat reprezentantii Ministerului Transporturilor, trenul fiind reintrodus peste doua luni.

„Am vorbit cu primul ministru si a fost de acord sa asiguram paza acestei linii de cale ferata cu Jandarmeria. Printr-o ordonanta aceasta o sa fie declarata de importanta strategica si atunci Jandarmeria va asigura paza pe acest tronson, cel pe care avem cele mai multe furturi”, explica Fenechiu in urma cu aproximativ doua saptamani.

Potrivit reprezentantilor CFR, hotii fura cabluri de alimentare, sisteme de semnalizare, cabluri de telecomunicatii si diverse alte piese pe care le pot valorifica la centrele de colectare a fierului vechi si metale neferoase.

author avatar
Andra Nesu
429 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger