Cauta

Trenul Gara de Nord-Otopeni: bani multi, garantii putine

CFR, campioana lucrarilor si trenurilor  intarziate, a semnat in sfarsit contractul de 400 de milioane de lei pentru executia liniei de cale ferata directa intre Aeroportul International Henri Coanda si Gara de Nord. Un obiectiv ce trebuie sa fie finalizat pana in 2020, inainte de meciurile organizate de Bucuresti pentru EURO 2020.

Cum se face ca punem mana pe lopeti doar pe ultima suta de metri

Optimism la greu, proiectul, resuscitat in 2016, trebuia sa fie gata inca de anul trecut, dar cum Bucuresti nu e Frankfurt, iar sefii de la Transporturi nu-s nemti, nu a fost nimeni in stare sa revizuiasca la timp studiul de fezabilitate. Cine garanteaza ca lucrarile, ce ar trebui sa inceapa vara aceasta, se vor termina, in mai anul viitor ? Stahanovist termen, de pilda bucurestenii stau cu gura cascata dupa Metroul din Drumul Taberei – santierul care  a intrat deja in folclorul urban trebuie sa fie finalizat  prin 2015, dar ministrul Transporturilor ne-a asigurat  recent ca inaugurarea va fi facuta in decembrie, anul de gratie 2019. Daca patru ani  au durat pentru un proiect de nspe ori amanat  si care a inghitit 3,4 miliarde de lei, greu de spus cum va fi gata linia pentru Euro 2020 in 14 luni.

Promisiuni, declaratii sforaitoare, Gica Popescu…

Asocierea Arcada – ISPCF SA – DB Engineering & Consulting GMBH va conecta aeroportul Otopeni la reteaua feroviara, printr-un contract de 398,16 milioane lei fara TVA, semnat de CFR pentru  „Modernizarea liniei de cale ferata Bucuresti Nord – Aeroport International Henri Coanda Bucuresti”,Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport International Henri Coanda Bucuresti (proiectare si executie)”. Se va construi o linie de cale ferata in lungime de 2,95 km, din care 1,52 km va fi un viaduct care va supratraversa DN1, terminat intr-o statie supraterana peste sensul giratoriu din dreptul parcarii de la terminalul sosiri (T1) al aeroportului. Oficial, contractul are o durata de 2 luni pentru proiectare si 12 executie, dar oficialii CFR vor sa-l termine pe 30 mai 2020, intrucat ministrul Razvan Cuc ne anunta ca, breaking news, “se apropie cu pasi rapizi” campionatul european de fotbal, si trebuie asigurata “legatura feroviara pentru suporterii care vor veni”. Tot Cuc ii roaga pe constructori „sa finalizeze cat mai repede, poate in 2-3 saptamani aceasta proiectare, astfel incat sa va apucati de lucrul propriu-zis”. Avantat la randul lui, mai ceva ca intr-un film sovietic, directorul general adjunct al companiei CFR SA, Marius Chiper, asigura  “avem constructor, avem consultanta” si „mobilizare exemplara din partea noastra”. Nu putea sa lipseasca nici Gheorghe Popescu, „Baciul” devenit consilierul premierului „spera” ca un alt obiectiv – Aeroportul Baneasa – „il vom avea gata pana la 30 mai anul viitor”. Ramane de vazut daca oficialii UEFA vor inghiti stahanovismele Bucurestiului, mai ales ca sunt intarzieri mari si in constructia arenelor  Ghencea, Giulesti si Arcul de Triumf.

Ultimele stiri

  • Nu le merge ca în România. Multinaționalele se plâng de practici discriminatorii în statele UE
  • „Mondialul” cluburilor, dezastru financiar!
  • ULUITOR: Unde a mers Luis Diaz în ziua înmormântării lui Diogo Jota
  • Vine termenul limită, dar SUA și UE nu au încheiat un acord comercial
  • Cine conduce cu adevărat politica externă americană?
  • Reforma serviciilor de informații din SUA sau lupta lui Donald Trump cu ”deep state”
  • Bolojan face praf și Educația. Se pierde calitatea actului de învățământ
  • Domnule Bolojan, dacă nu vreți să fiți sub Ciolacu…
  • BRICS vs Trump
  • Tele-Spa în România: Cum te relaxezi la distanță – beneficiile consultațiilor wellness online
  • Exit mobile version