AcasăNewsTrenul din care s-au furat focoasele era un marfar banal

Trenul din care s-au furat focoasele era un marfar banal

Trenul din care au disparut cele patru lazi cu focoase transporta marfuri diverse, nu doar produse cu intrebuintare militara, vagoanele, care au fost resigilate, fiind verificate inca o data duminica de reprezentanti ai Politiei Transporturi.

Mai multi reprezentanti ai Politiei Transporturi au facut un nou control, duminica, la pranz, la vagoanele trenului din care au disparut focoasele. Ei au refuzat sa faca declaratii limitandu-se doar la a spune ca singurii autorizati sa dea amanunte despre caz sunt procurorii militari care fac ancheta.

Potrivit unuia dintre jandarmii care asigura in prezent paza trenului a spus ca acesta transporta marfuri diverse, nu doar produse cu intrebuintare militara. Acesta a daugat ca vagoanele au fost resigilate.

La ora transmiterii acestei stiri audierile continua la Politia Transporturi de la Gara Giurgiu Nord, unde de sambata se afla pentru cercetari jandarmi dintre cei care au asigurat paza trenului.

Trenul care transporta armament de la Tohan Zarnesti spre Bulgaria si din care s-a semnalat disparitia celor 64 de focoase este garat pe o linie a statiei CFR Giurgiu Nord, care asigura transporturile catre Bulgaria.

Anchetatorii de la Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucuresti, care fac cercetare la fata locului, se afla la sediul Politiei Transporturi din Gara Giurgiu Nord.

De curand, la fata locului a venit si un echipaj al laboratorului criminalistic.

Paza, atat a Garii Giurgiu Nord, cat si a trenului din care au disparut focoasele, este asigurata de jandarmi.

Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucuresti a fost sesizat, sambata, de catre Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Giurgiu ca in cursul acelei zile, in jurul orelor 15.30, lucratori ai Statiei CFR Giurgiu Nord au constatat ca la un vagon din garnitura trenului care continea obiecte cu specific militar, transportate in baza unui contract intre societati private, sigiile aplicate erau rupte si usa glisanta deschisa.

Trenul se afla in Statia CFR Giurgiu pentru efectuarea formalitatilor vamale, iar din interior s-a constatat ca lipseau patru lazi cu dispozitive militare.

Disparitia celor patru lazi in care se aflau cate 16 focoase a fost semnalata in Gara Giurgiu.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Florin Hulea, a declarat ca focoasele nu reprezinta munitie de razboi, ci simple componente care nu prezinta nici un pericol, el precizand ca IJJ a declansat o ancheta privind modul in care s-a desfasurat paza munitiei.

„Nu este munitie de razboi, asa cum s-a spus, sunt simple componente care nu prezinta pericol decat asamblate intr-un sistem”, afirma Hulea.

El a precizat ca transportul de armament de la o fabrica din Brasov cu destinatia Bulgaria era pazit de zece jandarmi, iar pana la acest moment nici unul dintre ei nu a fost sanctionat.

Potrivit unor surse judiciare, exportul de armament este al SC Tohan Zarnesti si avea destinatia Bulgaria.

MAE a precizat, referitor la transportul de material militar oprit in Giurgiu, ca este vorba despre un export intracomunitar din Romania spre Bulgaria, care avea toate avizele si documentele necesare desfasurarii sale, problematica securitatii transportului neintrand in atributiile ministerului.

„Referitor la transportul de material militar oprit in Giurgiu, MAE precizeaza ca este vorba despre un export intracomunitar din Romania spre Bulgaria, care avea toate avizele si documentele necesare desfasurarii sale, problematica securitatii transportului neintrand in atributiile Ministerului Afacerilor Externe sau ale Departamentului pentru Controlul Exporturilor (D-ANCEX)”, se arata in comunicatul MAE.

 

306 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger