AcasăNewsTren deraiat in apropiere de Milano: 3 morti si zeci de raniti/Telefoane...

Tren deraiat in apropiere de Milano: 3 morti si zeci de raniti/Telefoane utile pentru romani

Salvatorii – cadre medicale, cat si pompieri – precum si politistii au intervenit de urgenta, in numar mare, joi dimineata, la locul unui accident feroviar cu urmari grave.

UPDATE 2: Desi in prima faza se vehiculase informatia ca ar fi 4 decese, presa locala a revenit asupra cifrei, anuntandu-se ca sunt trei persoane care au pierit in urma accidentului.

UPDATE: Trenul implicat in accident plecase de la Cremona si se indrepta catre Porta Garibaldi- Milano.

Din primele informatii rezulta ca mai multe vagoane ale unui tren de calatori au deraiat, in apropiere de Milano. Conform site-ului La Stampa, sunt doua decese. De asemenea, din randul celor 100 de raniti, 10 sunt in stare grava.

Cum in Italia se stie ca se afla un numar semnificativ de romani, cei mai multi dintre ei la lucru, oficialii romani fac verificari pentru a afla daca nu cumva sunt si conationali afectati de acest accident. Din cate s-a precizat intr-o prima reactie dinspre Ministerul de Externe, pana la momentul de fata nu a fost formulata nicio solicitare de asistenta consulara la Consulatul General al Romaniei la Milano.

De asemenea, e important de avut in vedere ca exista linii telefonice deschise, ce pot fi folosite de romanii care au fost afectati de acest caz. „Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Consulatului General al Romaniei la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018,  apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al oficiului consular +39 366.108.1444″, se mentioneaza in comunicatul Ministerului roman de Externe.

Inca nu se cunosc detalii cu privire la conditiile ce ar fi putut duce la deraierea vagoanelor trenului respectiv. Accidentul a avut loc in jurul orei locale 7, drept urmare la o ora considerata de varf.

[youtube]mm8HTP1KDOg[/youtube]

[youtube]iunY1wFOUXM[/youtube]

sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger