AcasăNewsTrei suspecti, arestati pentru punere in circulatie de moneda straina falsificata

Trei suspecti, arestati pentru punere in circulatie de moneda straina falsificata

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi anunta arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a suspectilor Anatolie Cladicov, Ion Cibotaru si Silviu Andrei Poiana.

Cei trei suspecti sunt banuiti de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si punere in circulatie de valori (moneda) straine falsificate.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu luna martie 2015, pe teritoriul Romaniei s-a constituit un grup infractional transfrontalier format din cetateni moldoveni si cetateni romani, specializat in contrafacerea de moneda straina (euro) si punerea acesteia in circulatie pe teritoriul Republicii Moldova.

La data de 02.06.2015, procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi au surprins in flagrant, pe raza localitatii Targu Frumos, pe inculpatii Cibotaru Ion si Cladicov Anatolie in timp ce se deplasau cu un autoturism, spre Vama Sculeni.

Cu ocazia perchezitiei efectuate asupra autoturismului a fost gasita suma de 2.000 de euro, bani falsificati, in cupiuri de 20 euro (25 bancnote), 50 euro (28 de bancnote) si 100 de euro (o bancnota). S-a constatat ca suma de bani falsa a fost achizitionata de la inculpatul Poiana Silviu Andrei in vederea introducerii in circulatie  pe teritoriul Republicii Moldova.

Cei trei suspecti au fost retinuti, miercuri, pentru 24 de ore, iar instanta de judecata a dispus, deja, arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger