AcasăNewsTrei spitale COVID din București nu mai primesc asimptomaticii și pacienții cu...

Trei spitale COVID din București nu mai primesc asimptomaticii și pacienții cu forme ușoare. „Deja medicii de familie sunt implicaţi”

Medicii germani, suspectati de colaborare oneroasa cu farmacistii

Săptămâna viitoare urmează să fie emisă o ordonanță de urgență prin care asimptomaticii şi bolnavii cu forme uşoare de COVID-19 rămâne doar în grija medicilor de familie.

Proiectul este deja pe masa premierului Ludovic Orban.

În acest context, spitalele „Matei Balş“, „Victor Babeş“ şi „Marius Nasta“ din Bucureşti vor primi şi îngriji doar pacienţi cu forme medii şi severe de COVID-19.

Pacienții cu forme ușoare și asimptomațicii vor fi tratați la domiciliu

Pacienții care au forme ușoare de COVID-19 ar urma să fie tratați acasă, sub stricta supraveghere a medicilor de familie, care ar urma să îi consulte zilnic, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În cazul în care starea acestora se agravează, ei trebuie să sune de urgență pentru a cere ajutor de specialitate.

Spitalele „Matei Balş”, „Victor Babeş” şi „Marius Nasta”, din Bucureşti, vor primi şi îngriji doar pacienţi cu forme medii şi severe de COVID  şi vor avea linii de gardă, la radiologie, pentru a vedea afectarea plămânilor pacienţilor.

În acest fel pacienții care au forme ușoare și cei asimptomatici cu vor mai fi considerați urgențe

După aceste evaluări, ei se vor întoarce acasă, unde vor sta în izolare tip de două săptămâni şi vor fi monitorizaţi, zilnic, de medicii de familie.

Medicii vor trebui să aplice, telefonic, un chestionar standard pentru a afla cum se simt pacienţii.

La propunerea ca medicii de families ă preia pacienții cu forme ușoare și asimptomaticii, reprezentanții medicilor de familie au spus că sunt obosiți și nu au nici echipamente de protecție.

Promisiunea făcută de Ludovic Orban medicilor de familie

Șeful Guvernului a spus despăre această situație că va discuta cu Nelu tătaru pentru a găsi o soluție.

„Vom avea o discuţie cu domnul ministru şi cel mai probabil vom avea şi o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor medicilor de familie. Deja medicii de familie sunt implicaţi. Trebuie stabilită modalitatea de implicare a medicilor de familie pentru că sunt mulţi medici de familie cu care am vorbit eu şi care dintre pacienţii pe care îi au dacă sunt pozitivi ei sunt într-o permanentă consultare, urmăresc evoluţia stării de sănătate. Împreună cu domnul ministru şi cu reprezentanţii organizaţiilor medicilor de familie va trebui să stabilim nişte reguli un pic mai clare şi, eventual, şi beneficiile pe care le au medicii de familie în cadrul bătăliei anti-COVID pentru serviciile medicale pe care le furnizează”, a spus Orban,

Medicii de familie au avut deja două videoconferinţe cu reprezenţanţi ai Ministerul Sănătăţii, pentru a stabili cum se va desfăşura  acest lucru, din momentul în care acest ordin va intra în vigoare.

De asemenea, nu este exclusă nici posibilitatea ca această măsură să fie extinsă şi în alte spitale din ţară.

author avatar
Eli Dan Davidescu
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger