AcasăNewsTrei sefi de la Romgaz Tirgu Mures, in vizorul DNA

Trei sefi de la Romgaz Tirgu Mures, in vizorul DNA

Prin noile zacaminte, Romgaz isi va majora productia cu 3%

Procurorii anticoruptie de la serviciul teritorial Tirgu Mures au in atentie trei persoane aflate la conducerea filialei locale a companiei Romgaz, in cazul carora au dispus urmarirea penala.

Printre suspectii in cazul de fata se numara Pantelimon Avram, care, in calitate de director de sucursala in cadrul Romgaz SA, e suspectat de luare de mita si instigare la abuz in serviciu, din cate precizeaza reprezentantii DNA, joi, intr-un comunicat. E important de mentionat, insa, ca fostul sef in cadrul companiei a mai fost cercetat de DNA, intr-un dosar in care a fost acuzat de abuz in serviciu, cauza fiind trimisa in instanta in decursul anului trecut.

Totodata, in acelasi dosar instrumentat de DNA Tirgu Mures sunt vizati si Sergiu Victor Banu si Gheorghe Matei, in calitate de director tehnic si, respectiv, director adjunct-productie in cadrul aceleiasi sucursale a Romgaz SA, ambii fiind banuiti de abuz in serviciu.

Inainte de a detalia suspiciunile pe care procurorii au anuntat ca le au in privinta celor trei, mentionam faptul ca reprezentantii DNA anunta faptul ca au in vizor si alte persoane in acest caz, dar si ca prejudiciul cauzat companiei ar depasi 2, 6 milioane de lei:

Din ordonantele intocmite de procurori au rezultat aspecte ce contureaza suspiciunea rezonabila potrivit careia:

In cursul anului 2011, S.N.G.N. Romgaz SA – Sucursala Tirgu Mures a organizat o licitatie publica ce avea ca obiect implementarea proiectului ”Echipamente pentru producerea de energie electrica cu motoare termice pe gaz in locatia Cojocna, jud. Cluj”, fiind declarata castigatoare o asociere formata din trei societati comerciale.

In acest context, suspectul Avram Pantelimon, in calitate de director sucursala in cadrul S.N.G.N. Romgaz SA – Sucursala Tg. Mures, a primit de la reprezentantul uneia dintre firmele castigatoare a licitatiei suma de 60.000 de euro pentru a accepta receptia unui echipament (motogenerator) cu toate ca acesta nu corespundea cerintelor stabilite in documentatia de atribuire si in oferta tehnica anexa la contract.

De asemenea, suspectul Avram Pantelimon, in aceeasi calitate, alaturi de ceilalti doi suspecti, in calitate si de membri ai comisiei de receptie a lucrarilor, a semnat un document (minuta) privind modalitatile de receptie a echipamentelor de producere energie electrica aferenta, in baza caruia a fost efectuata receptia echipamentului mentionat mai sus.

Procedand in aceasta maniera, suspectii au creat un prejudiciu S.N.G.N. ROMGAZ SA de 2.620.250 lei, echivalent cu contravaloarea achitata pentru echipamentul respectiv„.

166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger