AcasăNewsTrei profesoare din Satu Mare au ajuns acasă, după cutremurul din Turcia....

Trei profesoare din Satu Mare au ajuns acasă, după cutremurul din Turcia. Mărturie emoționantă: „Nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo”

sursa foto: Facebook/ISU SATU MARE

Au trecut prin mari emoții, iar acum sunt recunoscătoare că au reușit să ajungă acasă, la cei dragi.

Trei cadre didactice din Satu Mare, surprinse de cutremur, în Tucia, în orașul Adana, unde se aflau în cadrul unui program educațional, au ajuns cu bine acasă.

Mărturia uneia dintre profesoare: Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare

Marți dimineață, cele trei profesoare sătmărence au ajuns în siguranță acasă – a anunțat ISU Satu Mare.

Una dintre profesoare a mărturisit, în câteva cuvinte, stările prin care au trecut, după producerea seismului. „Erika Czumbil, Rebekka Irime și Holzli Iulia se aflau în orașul Adana în momentul cutremurului, reprezentând țara noastră în cadrul unui proiect educațional, „Waterguards- Erasmus”.

„- Acasă! Suntem acasă!” – au fost primele lor cuvinte după ce salvatorii sătmăreni le-au coborât din mașină.

„- Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare. Când a început totul nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo.” – ne-a povestit prof. Iulia Holzli”, se menționează într-un mesaj postat în 7 februarie pe pagina de Facebook a ISU Satu Mare.

Cele trei profesoare au ajuns în România cu una dintre aeronavele Forțelor Aeriene Române, care a transportat echipa de salvatori RO-USAR. Aeronava a aterizat luni seară, pe aeroportul Otopeni. „Pompierii bucureșteni le-au dus mai departe, oprindu-se la colegii din Brașov, care le-au condus până în localitatea Nădășel, de unde profesoarele au fost preluate de către pompierii sătmăreni”, conform sursei citate.

<<„- O comunicare impecabilă, o politețe desăvârșită, ne-am simțit realmente în mâinile unor salvatori! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru a ne aduce într-un timp atât de scurt din nou acasă.”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, mulțumește tuturor colegilor la nivel țară, care au făcut o punte de salvare pentru cele trei profesoare sătmărence>>, a mai transmis ISU Satu Mare.

author avatar
Andrei Coman
262 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger