AcasăNewsTrei morti si un camion cu buletine de vot distrus, in urma...

Trei morti si un camion cu buletine de vot distrus, in urma unei explozii din nordul Afganistanului!

Un oficial al Comisiei Electorale din Afganistan si alte doua persoane au fost ucise duminica intr-un atac cu bomba, in urma caruia a fost distrus un camion care transporta cutii pline cu buletine de vot, in nordul Afganistanului.

O bomba artizanala a explodat duminica, in nordul Afganistanului, la trecerea unui camion care transporta buletine de vot de la primul tur al alegerilor prezidentiale de sambata. Toate urnele de vot, transportate din districtul Khan Abad in orasul Kunduz, au fost distruse.

Un membru al Comisiei Electorale Independente, un politist si soferul au murit in urma deflagratiei, informeaza politia. „Camionul si opt urne pline cu buletine au fost distruse”, a declarat Sayed Sarwar Hossaini, purtatorul de cuvant al politiei din provincia Kunduz.

Amir Amza Ahmadzai, seful sectiei locale a Comisiei Electorale Independente din Kunduz, a confirmat incidentul, precizand ca buletinele au fost numarate, iar rezultatele inregistrate, inainte de plecarea camionului, scrie sbs.com.au.

Afganii au votat sambata in primul tur de scrutin care-l va desemna pe succesorul presedintelui in exercitiu Hamid Karzai, caruia Constitutia ii interzice al treilea mandat.

Foto: dw.de

author avatar
Alina Costache
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger