AcasăNewsTrei ministri, acuzati de ANI de conflict de interese, incompatibilitate si venituri...

Trei ministri, acuzati de ANI de conflict de interese, incompatibilitate si venituri nejustificate

Guvernul Ponta primeste o noua lovitura. Trei ministri si secretarul general adjunct al Guvernului sunt in vizorul Agentiei Nationale de Integritate (ANI).  Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, ministrul Dezvoltarii si Turismului, Eduard Hellvig, dar si secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, sunt acuzati de incompatibilitate, conflict de interese ori venituri nejustificate.

Conform ANI, Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor si Infrastructurii,  nu a putut  justifica peste 45.000 de euro din avere, bani pe care i-a obtinut in ultimele cinci luni.  Agentia a sesizat Oficiul pentru Spalarea Banilor, dar si Comisia de cercetare a averilor a Curtii de Apel Oradea.

Ministrul Turismului, Eduard Raul Hellvig, a fost gasit incompatibil de inspectorii de integritate, deoarece, sustine ANI, pe langa functia din minister, a mai fost si director la o firma, angajat ca cercetator in stiinte politice in alta societate si a mai incasat salariu si de la o banca de celule stem.

Sorin Dan Mihalache, secretarul general adjunct al Guvernului, a fost gasit si el incompatibil. Acesta, pe langa functia pe care a ocupat-o in cadrul Executivului a fost si administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnitatile publice, potrivit sursei citate.

Inspectorii ANI l-au reclamat la Parchetul instantei supreme si pe Liviu Pop, intrucat in calitate de ministru interimar al Educatiei ar fi avantajat patrimonial Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, unde a fost secretar general inainte sa preia fotoliul de ministru.

author avatar
Andra Nesu
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger