AcasăNewsTrei linii de cale ferata inchise si 42 de trenuri anulate din...

Trei linii de cale ferata inchise si 42 de trenuri anulate din cauza zapezii

(foto: infotravelromania.ro)

Trei linii de cale ferata sunt inchise si 42 de trenuri de calatori, din cele 1.947 prevazute sa circule, sunt anulate duminica, din cauza vremii nefavorabile, informeaza Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

(foto: infotravelromania.ro)

Potrivit situatiei anuntate pana la ora 9.00, din cele 1.947 trenuri de calatori au fost anulate 42. De asemenea, sunt inchise trei linii de cale ferata, intre Urziceni si Slobozia, Bucuresti Sud si Oltenita, Chiajna si Jilava, fiind redeschis sectorul Urziceni -Ploiesti Sud. Pana la ora 9.00 nu sunt linii de cale ferata cu circulatie restrictionata si nici intarzieri semnificative de trenuri, respectiv de peste 60 de minute. De asemenea, toate aeroporturile sunt deschise traficului aerian, fiind intarzieri la decolare datarate degivrarii.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben valabila pana duminica, ora 20.00, conform careia aria ninsorilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vestul tarii, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zapada nou depus va depasi 20 centimetri, in special in zonele de deal si de munte. Premierul Emil Boc a declarat, sambata, dupa videoconferinta cu prefectii, ca pana miercuri vor fi avertizari de ninsori si visol in diferite regiuni, pe rand, dar nu va fi mai greu ca pana acum, precizand ca situatia este sub control, dar autoritatile trebuie sa pastreze vigilenta.

Codul galben de ninsori si viscol ar putea fi prelungit duminica, insa datele meteo nu arata, cel putin pana in 8 februarie, maximul prognozabil, schimbari majore care sa dea motive de panica pentru populatie, a declarat  directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu.

author avatar
Ciprian Purice
327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger