AcasăNewsTrei jandarmi, raniti grav sambata seara, in timpul protestelor din Piata Universitatii...

Trei jandarmi, raniti grav sambata seara, in timpul protestelor din Piata Universitatii -VIDEO

(foto: captura Youtube)

Trei jandarmi au fost raniti, sambata seara, in timpul protestelor din Piata Universitatii din Bucuresti. Unul dintre ei se afla internat in stare foarte grava, au precizat, duminica, intr-o conferinta de presa, reprezentantii Jandarmeriei Romane.

(foto: captura Youtube)

Jandarmeria regreta evenimentele de ieri (sambata-n.r) cand mai multe persoane au fost victime ale violentelor din Piata, printre acestea sunt si trei colegi care se afla in stare grava. Unul dintre ei se afla inca internat in stare foarte grava la un spital de urgenta din Capitala. Ceilalti doi, chiar daca au fost externati necesita ingrijiri medicale si li se vor face investigatii in urmatoarele doua saptamani. Toti au contuzii si lovituri la cap, cu diferite obiecte contondente, bucati de pavaj aruncate in urma manifestatiilor de ieri din Capitala”, a precizat Lt. Florin Hulea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane.

Seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana, colonelul Aurel Moise, a declarat ca „este o obligatie a Jandarmeriei restabilirea ordinii publice, deblocarea cailor de comunicatie”. „Din pacate, in Piata Universitatii si-au facut aparitia si niste grupuri compacte identificate de catre colegii mei ca fiind suporteri ai echipelor de fotbal Dinamo si Steaua. Odata cu aparitia acestor grupuri compacte, lucrurile au degenerat”, a declarat seful directiei Ordine si Siguranta Publica al Jandarmeriei. „Foarte multi dintre participantii la manifestare, in momentul cand au observat ca lucrurile au degenerat, au plecat. Au ramas in zona Pietii universitatii foarte multi tineri si grupurile compacte ale suporterilor celor doua echipe de fotbal”, a precizat Moise.

Seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana a adaugat ca, in „apropierea miezului noptii”, actiunea de evacuare a Pietii Universitatii a fost declansata dupa obtinerea aprobarii din partea prefectului Capitalei, in baza Legii 61/1991.

16 protestatari sanctionati in Capitala

„Nu toate persoanele care sunt conduse la sectia de politie sunt neaparat si sanctionate. Aceasta masura pe care o luam este cu caracter preventiv, aceste persoane trebuie scoase din zona respectiva pentru a nu escalada conflicte izbucnite sau pentru a nu produce acte de dezordine. Sanctiunile constraventionale se aplica in functie de gradul de participare si de implicare a fiecaruia in parte si in baza probelor pe care le avem. Aseara era vorba de 29 de persoane care au fost conduse la sediul sectiei de politie pentru a fi identificate, din aceste 29 de persoane 16 au fost sanctionare pentru tulburarea linistii publice”, a precizat un alt reprezentant al Jandarmeriei.

In urma manifestatiilor de sambata, la nivelul intregii tari, au fost aplicate 50 de sanctiuni-avertismente sau amenzi. De asemenea, 17 protestatari au fost raniti, dar si trei jandarmi.

[youtube]PXkCIOugK8A[/youtube]

168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger