AcasăNewsTrei inculpati din dosarul Bacalaureat 2014, trimisi in judecata

Trei inculpati din dosarul Bacalaureat 2014, trimisi in judecata

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata a trei dintre inculpatii din dosarul Bacalaureat 2014.

Mirela Diaconescu, inspector in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Braila, este acuzata de complicitate la luare de mita si complicitate la dare de mita. Daniela Haret si Valentin Damian, profesori corectori la examenul de Bacalaureat, sunt acuzati de luare de mita.

Mirela Diaconescu se afla in stare de arest la domiciliu, in timp ce ceilalti doi inculpati au fost eliberati sub control judiciar. Iar procurorii DNA au solicitat magistratilor de la Tribunalul Braila mentinerea masurilor preventive dispuse in cauza, in conditiile in care ancheta se afla intr-o faza in care nu poate fi infrant principiul prezumtiei de nevinovatie.

Conform probelor prezentate de DNA, Daniela Haret si Valentin Damian, cu ajutorul Mirelei Diaconescu, au primit suma de 2.500 de lei din partea inculpatului Iulian Vasii. Acesta din urma solicita, in schimbul banilor, o nota mai mare decat cea pe care o merita la examenul de Bacalaureat, la proba de matematica.

Iulian Vasii a incheiat cu procurorii DNA un acord de recunoastere a vinovatiei.

author avatar
Cristi Ionita
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger