AcasăNewsTrei împușcături în picior.UE poartă vina pentru prăbușirea euro!

Trei împușcături în picior.UE poartă vina pentru prăbușirea euro!

Euro a depășit o piatră de hotar care nu trebuie ignorată: a scăzut sub paritatea cu dolarul pentru prima dată din 2002. Este o scădere destul de mare, având în vedere că în 2008 se tranzacționa la 1,5 dolari.

Și uite-așa s-a ajuns la o situație greu de prevăzut chiar și pentru cei mai pesimiști economiști: zona euro a ajuns un teren minat pentru investitorii internaționali – rezultatul a trei greșeli fundamentale.

În primul rând, Uniunea Europeană stă în urma SUA în abordarea inflației.  În timp ce Rezerva Federală a înăsprit politica monetară de luni de zile, Banca Centrală Europeană nu a făcut prima sa mișcare decât în ​​iulie, când a ridicat ratele dobânzilor.

În al doilea rând, în zona euro se acumulează din nou tensiuni din cauza datoriilor guvernamentale. Criza datoriilor suverane de acum un deceniu a fost tratată, dar nu și vindecată.

Cu toate acestea, membrii zonei euro nu sunt stăpâni pe moneda lor. In extremis, spre deosebire de țările care au o monedă suverană, aceștia nu pot tipări pentru a ieși dintr-o criză a datoriilor, nu pot garanta valoarea datoriei lor guvernamentale și, prin urmare, se confruntă cu un risc mult mai mare de neplată.

Apoi mai este eroarea uriașă pe care țările din zona euro au făcut-o cu politica energetică, ignorând sfidător securitatea economică în timp ce s-au fixat obsesiv pe  încercarea de a elimina emisiile de carbon.

Europa poate crede că a luat-o înaintea tuturor, permițând reducerea investițiilor în combustibili fosili și în energia nucleară. S-a înșelat amarnic, a rămas depedentă de gazul rusesc și acum tragem ponoasele.

Nicio parte a lumii nu a fost ferită de creșterea prețurilor la energie din acest an, dar a fost un șoc și mai mare pentru o regiune care, până în februarie, își extrăgea 40% din importurile de gaze din Rusia lui Putin.

Europenii sunt sub un duș rece, așa cum reci le vor fi locuințele la iarnă: află cât de mult energia ieftină este motorul unei economii și ce înseamnă faptul că nu mai au  la dispoziție această energie crucială. Prăbușirea monedei euro este un simptom al proastei strategii europene.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
9.729 afisari

24 COMENTARII

  1. UE putea sa fie prospera, dar a cazut in capcaba amerloca care a rupt-o de colaborarea cu Rusia si accesul la resurse ieftine di Rusia!Ue s-a bagat ca proata in razboiul proxy la US, in care oligarhii vestici vor sa puna mina pe avutiile Rusiei!
    UE s-a „impuscat singura”, itra conflictul cu Rusia, migratii necontrolata, politicile LBGTQ- ghiveciul alfabetic care distruge consitenta sociala si familiile, si terorismul acologistilor…. va fi mare minune daca UE va mai axiata pina la sfirsitul deceniului! Fiecare pasare…pe limba ei piere!

      • Te, n gat de gustere globalist, mergi tu mai bine ka relicva soroș, sclavete neomarxist

    • Cum spui ceva de America, cum apar niste neica nimeni si spun ca esti cu rusii. Din ăștia care habar nu au pe ce lume traiesc.
      Da, americanilor le convine ce se întâmplă.
      Tot timpul au băgat bățul prin gard. Si asa su facut si acum.

      • Exact asa este. Niste habarnisti. Nointrebuia sa mentinem prietenia cu Rusia si sa nu sustinem anexarea Ukrainei la Nato. Si asa nu aveam nici un razboi. Americanii fac totul pentru interesul lor sintrebuie sa dea vina pe cineva, acum este Putin, ieri a Fost , Sadam, Gadafi etc. Criminalii planetetei!

  2. La gunoi cu acest colhoz UE care este condus de pedofili ,drogati ,poponari si tot felul de analfabeti corupti si slugi ai Diavolului drogat care are interes sa distruga Europa ,singura solute pentru UE sa fie prosper a trebuia sa fie unita cu Rusia

  3. Incompetentii astia au fost preocupați sa ne bage homosexualitatea in cotidian sa ne umple de imigranți needucati care au adus foamete, mizerie si teroare in Europa in loc sa se intereseze de bunastarea europenilor, cresterea natalitatii in Europa. Trebuie schimbata toata Comisia asta europeana care a inceput sa conduca prin dictate

  4. Ma bucur ca sunt oameni care gandesc CORECT. America are tot interesul sa duca Europa in faliment. Conducatorii UE sunt niste dobitoci. Toata Europa trebuie sa fie unita, fara relatii prea stranse cu America. Trebuie evitati! Nu aduc nimic bun Europei si lumii . Ei sunt izvprul tuturor relelor.

  5. Bai occidentalilor atei si decadenti, cel mai bine pentru voi, ca sa evitati sa va mancati intre voi, la iarna, la propriu, e sa va apucati sa va sinucideti in masa, oricum acolo se va ajunge, la ce foamete au de gand sa faca bogatanii satanisti, e pentru binele vostru, sa stiti, chiar toti astia va vreau binele !! Ha ha ha 🙂 Hei, vrajitoarea Ursulla von der Pfizer, cand o sa te prindem, o sa iti iei niste mUE tot timpul, non-stop, cateva zile, apoi o sa te jupoaie astia de viu, ca sa stii si tu ce inseamna adevarata distractie, care incepe numai la iarna !! Vine macelul, baietii cu ochii albastrii de pretutindeni, acum o sa va cam ia draku pe toti !! Ha ha ha 🙂 Hai, ca pana la minunata noua lume post-apocaliptica nu mai e dacat un pas, sau mai bine zis o iarna, restul apoi decurge de la sine, adica mancatoria propriu-zisa !! Ha ha ha 🙂

  6. Capcana în care am întrat, se numește dependența de sistem:
    – Energetic; monetar; și de consum.
    Toate acestea sau creat în timp, și după aparențe pare tot mai mult semănă cu un plan bine pus la punct.
    Ajungând în punctul în care individul să nu-i ramâna decât să aleagă ceia ce i se oferă, dar ținând cont că orce ar alege,
    ,,sistemul” va avea de câștigat.

  7. Este incredibil că politicienii țin cu bugetarii le da salarii duble triple sau zeci de ori mai mari ia saracii de privați sclavii României i le plătesc.
    Într-o economie normala niciodată un bugetar nu avut venit mai mare ca unul din privat!
    Rușine hoților
    Hoție ce fac aleșii noștri pe sărăcia noastră!

  8. Pai normal,asta a vrut americanii,sa bare Europa in colaps,dar prostii astia nicht in ultima clipa nu vede asta?

  9. Așa se întâmplă cînd lași economia Europei pe mînă unor politicieni mediocrii.Ursula și gașca ei ar trebuii sa fie înlăturată de urgent din fruntea Europei pină cînd nu va fi tirziu.

  10. Este foarte normal sa fie asa când musti mana care te hrănește cu gaz ieftin.Era normal și extrem de previzibil .Americanii au sacrificat UE pentru interesele lor.Chiar nu se înțelege asta ?

  11. Cand vezi cati nevolnici la minte posteaza aici. Si ai dreac nu vor sa plece la cei pt. Care apara interesele. In dictaturile pe care la slujesc de la distanta. Tradatori abjecti, adaptati perfect la cele mai josnice metode pt. scopurile lor. Dar asa evolueaza specia umana. Avem nevoie deocamdata si de voi, scursuri, pt. A putea compara. Raul de bine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger