AcasăNewsTrei femei din Etiopia, sechestrate într-un apartament din Timişoara. Ce au descoperit...

Trei femei din Etiopia, sechestrate într-un apartament din Timişoara. Ce au descoperit poliţiştii la faţa locului

politistVrăjitoarele din Dămăroaia, călcate de mascați. O persoană a fost păgubită de 20.000 de euro

Poliţiştii din Timişoara au fost sunaţi de o femeie care vorbea în limba engleză şi care le-a comunicat că este sechestrată într-un apartament din oraș.

Oamenii legii l-au identificat pe proprietarul tefonului mobil, un cetăţean din Sudan, iar acesta i-a dus la apartamentul său, unde se aflau trei femei din Etiopia şi opt nărbați din Sudan.

În apartament, erau 3 femei şi 8 bărbaţi

IPJ Timiș a transmis un comunicat de presă în care a oferit detalii despre un cetățean străin care a ținut în captivitate într-o locuință din Timișoara, trei femei originare din Etiopia.

„Ulterior, bărbatul a condus poliţiştii la un apartament de la etajul 10 al imobilului, în interiorul acestuia fiind găsite 3 femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani şi 8 bărbaţi, toţi din Sudan, cu vârste cuprinse între 22 şi 47 de ani.

Toate persoanele au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş pentru audieri, în urma investigaţiilor stabilindu-se că una dintre cele trei femei este persoana care a apelat numărul de urgenţă 112, folosind un telefon mobil pe care l-a găsit în apartament”, a transmis IPJ Timiş.

Femeile erau sechestrate

S-a stabilit că cele trei femei ar fi fost ţinute împotriva voinței lor în apartament de către unul dintre bărbaţi, în vârstă de 44 de ani, pentru a le determina să îi dea mai mulți bani pentru a le ajuta să ajungă în Germania. Ele îi dăduseră 6.500 de euro.

„S-a stabilit faptul că cele trei femei ar fi fost ținute fără voința lor în apartament de către unul dintre bărbați, în vârstă de 44 de ani, în vederea obținerii unei sume de bani suplimentare față de suma de 6.500 de euro plătită de către cele 3 femei pentru a ajunge în Germania. Precizăm faptul că cele 3 femei nu au fost victimele vreunui fel de abuz.

Totodată, în apartament a fost găsit și telefonul mobil de pe care ar fi fost efectuat apelul telefonic, acesta fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor. În urma investigațiilor suplimentare efectuate, cercetările au fost extinse și cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, urmând a fi efectuate de către polițiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Municipiului Timișoara și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Timiș, precum și al polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Direcției Operațiuni Speciale Timișoara și al I.T.P.F. Timișoara.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea luării măsurilor legale care se impun”, se arată într-un comunicat oferit de IPJ Timiș.

author avatar
Andrei Ștefan
704 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger