AcasăNewsTrei eleve din Bacau, arestate pentru 29 de zile, pentru SPAGA la...

Trei eleve din Bacau, arestate pentru 29 de zile, pentru SPAGA la examen!

Trei eleve de la Scoala Postliceala Sanitara „Christiana” din Bacau au fost arestate preventiv, fiind acuzate de trafic de influenta, dupa ce au fost prinse in timp ce strangeau bani pentru profesorii din comisia de examen.

Tinerele sunt acuzate ca, din postura de sefe de clasa, au adunat cate 200 de lei de la fiecare din cei 28 de absolventi ai cursurilor Scolii Postliceale „Christiana” din Bacau, pentru a-i da profesorilor din comisia de examen, informeaza rtv.net. In total, au fost stransi 5.600 de lei.

Examenul de absolvire la specializarea „asistent medical generalist” este programat luni, dar banii stransi de candidati nu au mai ajuns la profesori. Procurorii au deschis o ancheta in momentul in care o eleva, careia i se ceruse suma de 200 de lei, a depus un denunt, in acest caz fiind deschis dosar penal pentru trafic de influenta.

Fetele au fost judecate de o instanta a Tribunalul Judetean Bacau, iar judecatorii au aprobat cererea de arestare preventiva pentru 29 de zile, pentru continuarea cercetarilor.

Ministerul Educatiei Nationale condamna cu fermitate situatia aparuta la Scoala Postliceala Sanitara „Christiana” Bacau.

„Ministerul Educatiei Nationale manifesta toleranta zero fata de orice act de coruptie si va utiliza toate instrumentele legale pe care le are la dispozitie pentru a asigura legalitatea si corectitudinea organizarii si desfasurarii examenelor nationale. In paralel cu institutiile care fac cercetari in acest caz, Ministeul Educatiei Nationale, prin Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, va derula propria ancheta si va dispune masurile care se impun”, potrivit unui comunicat emis de institutie.

author avatar
Alina Costache
477 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger