AcasăNewsTrei cutremure, luni, in Romania. Seismele au avut loc la distanta de...

Trei cutremure, luni, in Romania. Seismele au avut loc la distanta de cateva ore

In dimineata primei zile a saptamanii in curs, pamantul s-a miscat de trei ori, seismele producandu-se atat in Vrancea, cat si in Buzau, la intervale apropiate de timp.

Cel mai recent cutremur din seria celor trei s-a produs la ora 10 si 28 de minute, la o adancime de 101 kilometri. A avut, conform informatiilor date publicitatii de catre reprezentantii institutului de Fizica a Pamantului, 2.6 grade pe Richter, epicentrul sau fiind localizat in judetul Vrancea.

Celelalte doua miscari telurice au avut, insa, epicentrul in judetul Buzau si s-au produs la ora 8.24, respectiv la 7.49. Cutremurul care a avut loc in jurul orei 8 a fost si cel mai puternic dintre seismele produse in prima parte a zilei de 17 august, in tara, avand 3.2 grade pe scara Richter. Seismografele l-au inregistrat la o adancime de 142 de kilometri. Celalalt a avut 2.5 grade pe Richter si s-a produs o adancime de 95 de kilometri.

Tot in judetul Buzau a fost inregistrat si cel mai puternic seism produs in Romania de la inceputul anului. Este vorba despre o miscare telurica de 4.9 grade pe scara Richter, inregistrata la sfarsitul lunii martie.

sursa foto: infp.ro

author avatar
Cristina Stefan
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger