AcasăNewsTrei cutremure în România, la distanță de câteva ore

Trei cutremure în România, la distanță de câteva ore

Trei cutremure în România, la distanță de câteva ore (sursa foto: romaniatv.net)

Trei mișcări telurice au avut loc în România, la distanță de câteva ore, cel mai puternic având 3,8 grade pe scara Richter.

Cel mai recent cutremur din rândul acestora a avut loc la ora 05:48, în zona seismică Făgpraș-Câmpulung, Argeș. A fost un cutremur slab, de 2,4 grade, ce a avut loc la 2 kilometri adâncime, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. S-a produs la 58 de kilometri de orașul Brașov, la 60 de kilometri de Pitești și la 77 de kilometri de Sibiu.

Anterior, la ora 02:52, în zona seismică Vrancea se produsese, la adâncimea de 106 kilometri, un cutremur de 3,8 grade. Mișcarea telurică s-a produs la 85 de kilometri de orașul Brașov și la 90 de kilometri de Bacău.

Primul cutremur din această serie de trei a fost înregistrat pe 3 februarie, la ora 00:02, în aceeași zonă Vrancea, dar în județul Buzău. A avut 3 grade pe Richter și s-a produs la adâncimea de 121 kilometri.

În acest an, în România s-au produs mai multe cutremure. Cel mai puternic seism ce a avut loc în țară în 2020 – vă amintim – s-a înregistrat în 31 ianuarie, în Vrancea. A avut 5, 2 grade pe Richter și a fost resimțit și în Capitală.

author avatar
Cristina Stefan
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger