AcasăNewsTrei chinezi aflați în România au abandonat carantina și au plecat muncă....

Trei chinezi aflați în România au abandonat carantina și au plecat muncă. Poliția, pe fir

Polițiștii, intimidați cu plângeri ca să îngroape dosarele

În condițiile în care preocuparea românilor față de evoluția situației generate de coronavirus în China și în Europa crește de la o zi la alta, pe măsură ce apar noi cazuri confirmate, s-a aflat despre o situație cu care se confruntă autoritățile din Neamț.

Concret, oficialii Prefecturii din acest județ au sesizat, luni seara, conducerea IPJ-ului local despre faptul că trei chinezi, care ar fi trebuit să se afle în izolare voluntară la domiciliu, fuseseră observați, pe parcursul zilei, „în timp ce desfășurau activități la o societate comercială de pe raza orașului Roznov”.

S-a stabilit că este vorba despre trei tineri, cu vârste cuprinse între 25 și 32 de ani, aflați sub monitorizarea Direcției de Sănătate Publică Neamț, și care veniseră în țară pe 12 februarie, din Shanghai, China.

În acest caz, polițiștii s-au autosesizat „cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, cercetările fiind derulate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț. La finalizarea anchetei, se vor dispune măsuri, a mai transmis sursa citată.

230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger