AcasăNewsTrei Centre de Excelenta in tara, pentru copiii si tinerii "capabili de...

Trei Centre de Excelenta in tara, pentru copiii si tinerii „capabili de performante inalte”

Elevii dornici de performanta vor avea la dispozitie trei Centre judetene de Excelenta, in care, odata infiintate, se vor putea pregati in domeniile in care vor sa acumuleze cat mai multe cunostinte.

Cele trei centre, care au primit unda verde pentru infiintare din partea Ministrului Educatiei, Remus Pricopie, vor fi create in Prahova, Valcea si Timis. Ca urmare, elevii din aceste trei judete vor avea la dispozitie conditii sa invete cat mai multe lucruri in domeniile care le suscita interesul.

In timp ce centrul de Excelenta din judetul Timis va avea sediul in cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din Timisoara, cel din judetul Prahova va functiona in cadrul Colegiului National „I.L. Caragiale” din Ploiesti. CEJ din judetul Valcea va fi gazduit in cadrul Colegiului Energetic din Ramnicu Valcea, se mentioneza, joi, intr-un comunicat al MEN.

Aceste centre „au ca obiectiv asigurarea conditiilor optime de pregătire si dezvoltare a copiilor si tinerilor capabili de performante inalte”, precizeaza oficialii din Educatie. Pentru a se forma grupele de performanta, elevii vor fi selectati in functie de discipline sau domenii stiintifice, artistice si tehnice. Pregatirea copiilor si a tinerilor va avea loc in timpul anului scolar, in zilele de sambata, dar si in perioada vacantelor scolare, cand vor fi organizate tabere pe discipline.

Sursa foto: redesteptarea.ro

129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger