AcasăNewsTrei calaraseni, cercetati pentru inselaciune

Trei calaraseni, cercetati pentru inselaciune

Procurorii DIICOT si zeci de politisti au efectuat, luni, mai multe perchezitii la domicilii situate pe raza judetului Calarasi.

Obiectivul misiunii a fost destructurarea unei grupari infractionale specializate in inselaciuni. Mai multi suspecti au fost audiati, fiind banuiti ca, folosind datele unor persoane care aplicau pentru contracte de munca in strainatate, ar fi creat conturi de utilizator on-line pe o platforma de telefonie si ar fi incheiat abonamente in urma carora beneficiau de preturi promotionale pentru telefoane mobile de ultima generatie.

Conform oamenilor legii, in perioada noiembrie 2014 – iunie 2015, cei in cauza au obtinut 55 terminale mobile si un numar similar de abonamente aferente de furnizare a serviciilor telefonice. Pentru derulararea activitatilor ilicite, acestia ar fi indus in eroare reprezentantii unei companii de telefonie prin accesarea fara drept a sistemului informatic al acesteia, respectiv a conturilor de utilizator ale mai multor persoane.

In cele din urma, oamenii legii au stabilit ca trei dintre suspecti sunt cu adevarat vinovati de comiterea infractiunilor, respectiv doi barbati si o femeie.

Acestia sunt acuzati, in mod oficial, de inselaciune, constituire a unui grup infractional organizat si acces ilegal la un sistem informatic.

Prejudiciul estimat in acest moment este de circa 30.000 de euro.

author avatar
Cristi Ionita
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger