AcasăNewsTrei autostrăzi din România vor fi lărgite la trei benzi pe sens....

Trei autostrăzi din România vor fi lărgite la trei benzi pe sens. Despre ce sectoare de drum e vorba – HARTA

Trei autostrăzi din România vor fi lărgite la trei benzi pe sens (sursa foto: romania-actualitati.ro)

Vești pentru șoferii din România! Trei autostrăzi se vor lărgi la trei benzi pe sens. Un anunț în acest sens a venit, miercuri, de la un secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

„A fost transmisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice ANAP documentația de atribuire pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentru lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor A1, A2 și A3”, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, în 22 februarie.

Sectoarele de drum vizate

Mai exact, oficialul din cadrul Ministerului Transporturilor precizează că lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor se prevede a se realiza pentru următoarele sectoare de drum:

  • Autostrada A1 București – Pitești integral (109,6 km)
  • Autostrada A2, pe sectorul de drum cuprins între București – Fundulea
  • Autostrada A3, pe sectorul de drum cuprins între Moara Vlăsiei – Dumbrava

Conform precizărilor făcute de către secretarul de stat Scrioșteanu, „durata contractului este de 18 luni, din care proiectantul trebuie să realizeze atât expertizele tehnice, cât și studiile de fezabilitate”, iar „sursa de finanțare este constituită din fonduri externe nerambursabile”.

sursa foto: Irinel Ionel Scriosteanu/Facebook
author avatar
Andrei Coman