AcasăNewsTrei ani de la moartea Regelui Mihai. Unde va avea loc slujba...

Trei ani de la moartea Regelui Mihai. Unde va avea loc slujba de pomenire? Publicul nu are acces

Trei ani de la moartea Regelui Mihai. Unde va avea loc slujba de pomenire? Publicul nu are acces

Sâmbătă, 5 decembrie, se împlinesc trei ani de când s-a stins Regele Mihai I. Din cauza pandemiei de coronavirus, va fi organizată o slujbă de pomenire restrânsă. Ea este programată, sâmbătă, la prânz, la Castelul Săvârșin, și nu la Curtea de Argeș, acolo unde regele a fost înhumat.

Slujba va fi oficiată în aer liber de parohul bisericii ortodoxe din Săvârșin, fără prezența publicului, a anunțat Casa Regală.

„Familia Regală şi-ar fi dorit să-l pomenească pe Regele Mihai la mormântul din Necropola Regală de la Curtea de Argeş. Din păcate, în împrejurările actuale, parastasul la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, în prezenţa Familiei Regale, nu va avea loc. În aceste momente îngrijorătoare pentru noi toţi, avem nevoie să dăm dovadă de grijă faţă de semenii noştri. Deşi suntem tulburaţi după aproape un an de la declanşarea pandemiei, trebuie să fim responsabili şi să continuăm să respectăm regulile autorităţilor pentru a avea sărbători de Crăciun mai sigure şi liniştite. Cu calm şi raţiune, putem dovedi că suntem o forţă capabilă să învingă!”, a transmis Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

A murit la vârsta de 96 de ani

foto facebookcomFamiliaRegala

Regele Mihai I a murit la 5 decembrie 2017, la locuinţa sa din Aubonne (Elveţia), la vârsta de 96 de ani. Acesta a fost adus în țară pe 13 decembrie 2017 și înmormântat alături de Regina Ana în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeș, trei zile mai târziu, pe 16 decembrie 2017.

La moartea sa a fost decretat doliu național pentru 3 zile.

Cu un an înainte de moartea sa, fostul suveran a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, leucemie cronică, şi tot atunci a anunţat că se retrage din viaţa publică.

author avatar
Andreea Vlad
167 afisari

5 COMENTARII

  1. Dumnezeu il are in paza pe rege.
    Tin minte ca adus la Curtea de Arges ma rugam si am simtit deasupra mea un giganteum ubicuu perpetuu si am stiut…
    Regele are o cu totul alta dimensiune si o cu totul si totul o alta si o alta putere acum.

  2. Sa nu uitati atei ca taina mirungerii e a o8ta taina si ca apropie monarhu in rand cu sfintii pe langa demiurg.
    Da e mai greu.

  3. Pe scurt unsul regelui prin mir ungere da regelui puteri mai mari decat patriarhul. Adica e atat de tare ca poate intra in orice altar din locas sfant si autoimpartasi. Patriarhul are nevoie de preot pt asta..
    Si altele. Spre exemplu daca intra regele in timpul slujbei preotul trebuie sa slaveasca venirea regelui. Si altele. Spre exemplu regele poate fi pictat in biserica in rand cu sfintii ca la Sambata. Si altele.

  4. Doamne șterge amintirea nulităților acestui popor. Ce mare calitate a avut această fosilă așa zis regală IMPUSĂ de vremurile empirice de atunci. Întreținerea amintirii acestui neica nimeni este o ofensă la adresa acestui popor. Vă rog încetați al mai pomeni, că vă pedepsește COVID-19. Afară cu progeniturile acestui accident regal, din istoria României.
    Oare sub așa zisa conducere regală acest popor nu a fost jefuit ? Păcat românilor că nu mai faceți deosebirea dintre bine și rău, că vă complaceți să rămîneți slugoi și milogi ai elementelor nocive și străine de această țară. Oare ce român este bun sau patriot în acestă țară ? Antonescu și Ceaușescu nu au fost buni. Sunt buni cei care răspund programului de globalizare și distrugerea națiunilor ?. Avem prea mulți sabotori (mulți români) în țară care execută ordinele ocultei mondiale. Nu vedeți în ce hal trăim ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger