AcasăNewsTrecem la ora de vara, de duminica. Mersul trenurilor va fi afectat

Trecem la ora de vara, de duminica. Mersul trenurilor va fi afectat

In acest weekend vom dormi mai putin. De duminica, Romania trece la ora oficiala de vara. Ceasurile vor fi date cu o ora inainte. Ora 03.00 va deveni ora 04.00, ziua de 30 martie va avea numai 23 de ore.

Astfel ca, orarul trenurilor ce vor circula sambata noaptea, va fi afectat. Intr-un comunicat de presa al CFR Calatori este specificat ca trenurile vor pleca din statiile de formare dupa ora de iarna pana in noaptea de 30/31 martie 2013, ora 03.00. Dupa ce ora 03.00 va deveni ora 04.00, trenurile vor respecta ora de vara.

Oficialii Cailor Ferate Romane spun ca 85 de trenuri aflate in circulatie intre orele 03.01 si 04.00 (ora iarna), vor circula intarziate.

In Romania, ora de vara a fost introdusa pentru prima data in 1932. Din 1943, practica trecerii la ora de vara a fost insa intrerupta, fiind reintrodusa in 1979. In prezent, trecerea la ora de vara se aplica in fiecare an, in ultima duminica din martie, iar ultima duminica din octombrie se trece la ora de iarna, scopul fiind eficientizarea consumului de energie.

Odata cu aceasta schimbare de ora, s-ar putea sa aveti probleme de sanatate, cum ar fi clasica astenie de primavara, oboseala nejustificata etc. Sunt recomandate plimbarile in aer curat, o alimentatie cat mai bogata in “verdeturi” proaspete si cateva ore de somn in plus.

author avatar
Andra Nesu
557 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger