AcasăNewsTratatul ACTA nu va fi ratificat de Guvern pana cand nu va...

Tratatul ACTA nu va fi ratificat de Guvern pana cand nu va fi modificat de Parlamentul European

Guvernul Romaniei nu va ratifica Tratatul ACTA, pana cand Parlamentul European nu va adopta modificari care sa garanteze ca nu sunt afectate drepturile la viata privata, a dat din nou asigurari, miercuri, seful Executivului, Victor Ponta.

Premierul a facut aceste precizari in cadrul unui eveniment dedicat industriei digitale ce are loc ina aceste zile la Biblioteca Nationala din Bucuresti, potrivit RealitateaTV.

Ponta a reiterat ideea exprimata zilele trecute, conform careia Romania nu va ratifica ACTA pana cand Parlamentul European nu va adopta aceste modificari.”Nu-l ratificam pana cand nu vor fi aduse in Parlamentul European modificari care sa asigure, asa cum este corect, protectia drepturilor de proprietate intelectuala, dar nici sa nu atinga drepturile la viata privata. In momentul in care lasi furnizorii de internet sa imi intre in adresa de e-mail, sa imi citeasca mesajele, asa ceva eu unul nu vreau sa mi se intample mie personal si atunci cu atat mai putin sa i se intample oricarui cetatean roman”, declara zilele trecute Victor Ponta, la Antena 3.

ACTA a fost tinta unor proteste, atat in tari din Europa, printre care si Romania, cat si in alte state ale lumii. totul pentru ca, spun contestatarii, tratatul contine anumite prevederi privind pirateria pe Internet cu formulari vagi, ce pot conduce la ingradirea unor drepturi si libertati precum libertatea de expresie, dreptul la viata privata sau libera circulatie a ideilor.

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger