AcasăNewsTratata initial de indigestie, o fata de 15 ani a murit rapusa...

Tratata initial de indigestie, o fata de 15 ani a murit rapusa de meningita – VIDEO

Mama Talidei (foto: captura video)

Tragedie in familia unei tinere de 15 ani din Oradea. Dupa mai multe diagnosticari gresite si tot atatea drumuri intre spitale, fata a murit sambata dimineata, la o zi dupa ce intrase in moarte cerebrala.

Mama Talidei (foto: captura video)

Oradeanca Talida Varga, eleva in clasa a X, s-a imbolnavit in urma cu aproape doua saptamani. Ea a ajuns la doctor, plangandu-se ca o doare capul. Tot ce a facut medicul in acel moment a fost sa-i prescrie un algocalmin, potrivit realitatea.net. “A acuzat dureri de cap, am mers cu ea la medicul de familie si i-a dat un algocalmin. Am rugat-o pe doamna doctor din Popesti sa-i dea un bilet de trimitere sau sa cheme salvarea. A spus sa ma duc acasa sa chem salvarea si sa spun ca a lesinat fata la scoala”, a declarat mama Talidei.

Initial, medicul de familie crezuse ca este vorba de indigestie. Adolescenta a ajuns apoi la spitalul din Marghita dar si acolo soctorii au diagnosticat-o gresit. A fost tratata pentru criza de colecist, iar zilele urmatoare starea ei s-a agravat. In cele din urma a ajuns la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Municipal din Oradea.

Medicii de aici i-au stabilit diagosticul: meningo-encefalita bacteriana cu tendinta la cedare, dar erau rezervati in privinta sanselor de supravietuire. Fata a intrat in moarte cerebrala vineri. Din pacate, sambata dimineata, la ora 09:30, medicii au constat decesul. Zece zile au durat suferintele Talidei.

Mama tinerei a depus o sesizare la Directia de Sanatate Publica care au demarat deja o ancheta. Este foarte posibil ca acest caz sa ajunga si in atentia Colegiului Medicilor.

author avatar
Alina Costache
1.072 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger