AcasăNewsTratamentul pentru Covid există! Medicii români nu au voie să-l prescrie

Tratamentul pentru Covid există! Medicii români nu au voie să-l prescrie

Românii nu poți fi tratați cu medicamentele eficiente decât în cazuri foarte grave

Clorochina și hidroxiclorochina, folosite deja de SUA și Franța în tratamentul pacienților infectați cu Covid-19, nu pot fi prescrise de medicii români. Directiva vine de la Agenția Europeană a Medicamentului, care motivează că aceste medicamente sunt insuficiente și că trebuie administrate pentru afecțiunile autoimune. 

Românii nu poți fi tratați cu medicamentele eficiente decât în cazuri foarte grave

Medicii români au interdicție de la Agenția Europeană a Medicamentului să prescrie clorochina și hidroxiclorochina, cele două medicamente care s-au dovedit eficiente în tratamentul bolnavilor infectați cu noul coronavirus. Probabil că interdicția a fost coroborată și cu o absență a acestor medicamente de pe piața românească, având în vedere cererea uriașă pe plan mondial. ”În prezent, clorochina și hidroxiclorochina, două medicamente deja autorizate pentru tratamentul malariei și al anumitor boli autoimune, constituie obiect de cercetare la nivel mondial datorită potențialului terapeutic al acestora în tratarea infecției cu noul coronavirus (Covid-19). Cu toate acestea, eficacitatea acestor medicamente în tratarea infecției Covid-19 trebuie să fie dovedită prin studii. Este foarte important ca pacienții și profesioniștii din domeniul sănătății să utilizeze clorochina și hidroxiclorochina numai în indicațiile autorizate sau în cadrul studiilor clinice ori programelor naționale care vizează utilizarea ca urgență pentru tratamentul infecției Covid-19. Atât clorochina cât și hidroxiclorochina pot prezenta reacții adverse grave, în special în cazul administrării de doze mari sau în asociere cu alte medicamente. Aceste două medicamente nu trebuie utilizate fără prescripție medicală și în afara supravegherii de către medic și trebuie prescrise numai conform indicațiilor aprobate, cu excepția unui context de studiu clinic sau a unor protocoale convenite la nivel național. În prezent, sunt în curs de desfășurare studii clinice de amploare, efectuate în scopul generării datelor solide necesare pentru stabilirea eficacității și siguranței clorochinei și hidroxiclorochinei în tratamentul infecției Covid-19. EMA salută demararea acestor studii, care vor permite autorităților să asigure recomandări de încredere și fundamentate pe dovezi ferme pentru profesioniștii din domeniul sănătății și pacienți. Din considerente de urgență și din cauza presiunii exercitate asupra sistemelor de sănătate pentru salvarea de vieți omenești în perioada pandemiei cu infecția Covid-19, unele țări, printre care SUA și Franța, au instituit protocoale stricte care să permită utilizarea experimentală a acestor două medicamente, de exemplu la pacienții cu forme severe de infecție COVID-19”, se arată într-un comunicat al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

Restricții la cumpărarea medicamentelor

Agenția Europeană a Medicamentului a mai transmis că hidroxiclorochina și clorochina sunt medicamente vitale pentru pacienții cu afecțiuni autoimune precum lupusul și că este important ca aceștia să le poată obține în continuare și să nu se confrunte cu situații de lipsă pe piață din cauza stocării sau a utilizării acestor medicamente în afara indicațiilor autorizate. ”În unele țări, prescrierea acestor medicamente a fost restricționată, pentru reducerea riscului de deficit. Medicii trebuie să utilizeze clorochina și hidroxiclorochina în cadrul studiilor clinice. Clorochina și hidroxiclorochina trebuie utilizate în continuare în tratarea unor afecțiuni cronice. Pentru prevenirea presiunii inutile asupra lanțurilor de aprovizionare, pacienților trebuie să li se elibereze numai cantitatea obișnuită de medicamente. Profesioniștii din domeniul sănătății nu trebuie să emită prescripții pentru o perioadă mai lungă decât cea obișnuită”, se mai arată în comunicatul Agenției Europene a Medicamentului.

 

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
6.862 afisari

3 COMENTARII

  1. Clorul in general ucide usor virusi bacterii microbi. Ar fi util ca toate medicamentele pe baza de clor sa fie cercetate. La fel toate medicamentele antiparazitare. La fel si cele care combat Tbc cat si Ebola. E posibil ca virusul sa fie stârpit cu ce avem deja in farmacie. Clorochina are efect la tineri in stadii primare ale bolii. Semn ca poate sunt si mai imuni si mai apropiati de unul din vaccinurile de baza. Deci o reluare a vaccinării scolare e o vatianta de stapanire a virusului fatal la toata pulimea.

  2. E poeibil ca virusul sa atace genetic pe arie de clima dar si pe lipsa vaccinarilor elementare. Atunci in unele tari intra ca in branza. 5imp ce in altele impune respect cum e la noi.
    Vreau sa spun ca cei nevaccinati in superaglomerari metropolice, nevaccinati, care nu au suferit viroze in cursul vietii ca element de antrenament fizic in fata pandemiei sa moara relativ repede. Ma refer-negrii, latino,homeless, femei, batrani, bananieri etc

  3. Pe arii si suprafete mari e posibil sa fie bun si insecticidul.Primarii sa stie. Eu am un sprey de tantari. Ai dau cand si cand la corona la cur sigur o sa-i sparga vuvuzeta cea rozeta intr-o zi daca vine…
    Sa fim pe metereze sa veghem!
    Ma duc ca tre sa manc si sa ma culc acum ca ma dor degetele de la atatea litere toate diferite si pe sensuri .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger