AcasăNewsTratament medical pe smartphone si pe celularul bunicilor

Tratament medical pe smartphone si pe celularul bunicilor

O aplicatie gratuita pe smarthone ii avertizeaza pe bolnavii cronici sa-si ia medicamentele la timp si poate trimite alerte in acelasi scop si spre telefoane mobile simple, utilizate de persoanele de varsta a treia.

Aplicatia MedBeep ii ajuta pe blonavii cronici sa-si ia corect medicamentele

Aplicatia MedBeep a fost dezvoltata de echipa de la ConsultaDoctor, in scopul eficientizarii tratamentelor medicamentoase.

Dezvoltatorii aplicatiei au precizat ca prima varianta este cea pentru telefoanele echipate cu Android, iar foarte curand va fi disponibila si cea pentru iPhone. MedBeep poate fi descarcat gratis si folosit direct si de pe site-ul medbeep.ro, cu alerte simple prin SMS catre orice tip de telefon.

Alerte

Practic, MedBeep ajuta pacientii sa isi ia corect medicamentele.  In aplicatie, utilizatorul poate defini mai multi pacienti, fiecare cu schema sa de tratament, iar pentru fiecare dintre acestia MedBeep va emite alerte dupa cum doreste utilizatorul:

–         cand trebuie luat fiecare medicament,

–         cand s-a omis o doza,

–         inainte sa se termine un flacon de pastile etc.

Aplicatia permite setarea schemelor de tratament in care dozele variaza de la zi la zi sau chiar in aceeasi zi (cum este tratamentul medicamentos in bolile de inima, de exemplu).

Sprijin pentru varstnici

Aplicatia poate fi setata sa genereze alerte prin SMS catre un alt numar de telefon, care poate apartine unui telefon mobil simplu atat de pe un smartphone, cat si de pe website-ul MedBeep. In aceste conditii, solutia MedBeep poate fi usor folosita pentru a ajuta persoanele de varsta a treia, care au telefoane mobile de generatie mai veche, pe care pot primi SMS-uri cu alerte pentru administrarea la timp a medicamentelor.

Jurnal de simptome

Aplicatia MedBeep permite pacientilor si sa arhiveze un jurnal al simptomelor sau al starii de sanatate monitorizate in paralel cu aplicarea tratamentului. Ulterior, acestea pot fi prezentate medicului. Aplicatia poate genera si alerte privind programarea vizitei la un cabinet medical.

author avatar
Arpad Dobre
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger