AcasăNewsTraseul Papei! Unde poti sa dai mana cu Suveranul Pontif

Traseul Papei! Unde poti sa dai mana cu Suveranul Pontif

Papa Francisc va face un desant la Bucuresti. Astazi, sute de credinciosi vor  avea ocazia de-al vedea pe Papa, intr-o Dacie Duster, transformata in ”papa-mobil”. Ulterior, masina va fi donata Vaticanului. Pe de alta parte, pe traseul Papei, cei din servicii sunt in alerta de grad 0. Demersurile sunt unele deosebite deoarece, vizita in Romania este una istorica si mult asteptata pentru mii de oameni. Pe toata durata desfasurarii evenimentului, au fost luate masuri drastice pe traseul Papei. Organizatorii sunt cei care recomanda ca pelerinii sa coopereze cu voluntarii aflati pe traseu si sa respecte deciziile celor aflati la fata locului.

Pe de alta parte, reprezentantii Primariei Capitalei au anuntat ca pe teritoriul Bucurestiului va functiona un plan integrat de securitate de cel mai inalt grad, considerat ca fiind unul identic cu cel intalnit la o vizita a presedintelui Americii. Autoritatile anunta ca vor exista filtre  de securitate. Mai mult, cei care vor sa-l ovationeze pe Papa Francisc trebuie sa ajunga la timp pe traseul stabilit. Seful de la Vatican va fi asteptat la aeroport de presedintele Iohannis.

– Papa Francisc va pune piciorul pe pamant romanesc la 11.30. Ulterior traseul stabilit il va duce in zona Bulevardului Kiseleff, strada Arhitect Ion Mincu si Piata Victoriei. In aceasta zona coloana Suveranului Pontif va circula cu viteza redusa pentru ca Papa Francisc sa-i salute pe cei prezenti. De acolo se va deplasa impreuna cu un convoi catre Palatul Cotroceni.

– La 12.05 va avea loc ceremonia oficiala a primirii Papei la palat, urmata de o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis la 12.20. Dupa aceasta, tot la Cotroceni, Papa va discuta cu prim-ministrul Viorica Dancila, la 12.50.

– La ora 13.00, Papa Francisc se va adresa reprezentantilor autoritatilor romane, societatii civile si membrilor corpului diplomatic. Va urma o intalnire privata cu Patriarhul Daniel si rugaciune la Catedrala Manturirii Neamului. Ulterior va tine un discurs in fata Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Romane.

– La ora 17:00  Papa va fi la Catedrala Manturii Neamului, unde va tine rugaciunea Tatal Nostru. Mai  tarziu, la 18:10 va tine o liturghie la Sfanta Catedrala Catolica Sfantul Iosif si se va intalnii cu enoriasii. Credinciosii care nu si-au rezervat bilete in biserica vor putea sa urmareasca slujba pe cele trei ecrane ce vor fi instalate in fata catedralei. Mai mult, alte doua aparate vor fi puse pe Calea Victoriei, in Piata George Enescu, si inca un ecran in Piata Revolutiei. Papa Francisc se va odihni peste noapte la Arhiepiscopia Romano-Catolica de langa Catedrala Sfantul Iosif.

Masuri de securitate de grad ”0”

Pe tot parcursul traseului,  au fost luate masuri sporite de siguranta. Conform celor din servcii, canalele au fost sigilate, vor exista spitale mobile pentru cazuri de urgenta iar traficul va fi inchis pe tot parcursul traseului papal. Pe de alta parte, meteorologii au anuntat ploi astfel ca enoriasii sunt atentionati sa-si ia masuri de siguranta in acest sens. De asemenea, folosirea dronelor este interzisa.

author avatar
Ramona Feraru
333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger