AcasăNewsTransportatorii şi fermierii forţează intrarea în Bucureşti: proteste şi sâmbătă! Mai multe...

Transportatorii şi fermierii forţează intrarea în Bucureşti: proteste şi sâmbătă! Mai multe blocaje în ţară

Transportatorii și fermierii au intrat în a patra zi de proteste. Guvernul le-a promis că vor discuta şi sâmbătă despre doleanţele lor. Vehiculele aduse de protestatari continuă să creeze probleme de circulație la marginea Bucureștiului.

Transportatorii au blocat sâmbătă intrări în municipiile reședință de județ Craiova și Alexandria.

Ce pretenţii au transportatorii şi fermierii

Liderii protestatarilor au prezentat guvernului o listă cu 40 de revendicări. Discuțiile purtate cu premierul nu i-au convins și au anunțat continuarea protestelor.

Fermierii care protestează cer și ei diverse facilități:

Alinierea legislației românești la cea europeană, din punctul de vedere al circulației utilajelor agricole pe drumurile publice, prin echivalarea categoriei B cu TR și categoriei B1 cu TR1.

Înregistrarea utilajelor agricole pe bază de factură de proveniență și nu obligativitatea înmatricularii la primărie cu carte de identitate si ITP.

Înlăturarea, prin prevedere legală, a obligativității inspecției tehnice periodice, având în vedere că aceasta se realizează prin eliberarea unui document printat, conform documentelor producătorului.

Întâlnirile programate sâmbătă:

  • Ora 12.00 – Ministerul Agriculturii
  • Ora 13.00 – Ministerul Transporturilor
  • Ora 14.00 – Autoritatea pentru Supraveghere Financiară
  • Ora 15.00 – Ministerul Finanțelor

În continuarea dialogului cu transportatorii și fermierii care protestează pe Centura Capitalei și în țară, Guvernul României le-a transmis reprezentanților transportatorilor și fermierilor un calendar de discuții cu miniștrii și reprezentanții unor instituții publice, cu care să discute pe fiecare domeniu în parte revendicările solicitate”, a transmis Palatul Victoria.

Blocaje în ţară, sâmbătă:

  • Fermierii au intrat cu tractoarele în municipiul Suceava.
  • La această oră, este blocată și centura Timișoarei din cauza protestului transportatorilor și fermierilor.
  • Intrările în municipiul Craiova au fost blocate de transportatorii și fermierii care protestează.
author avatar
Andrei Ștefan
374 afisari

16 COMENTARII

  1. Imbuibatii astia au crezut ca in capitalism trebuie sa se traiasca precum in comunism !
    Nu e asa si ei sint nepregatiti, din toate punctele de vedere.
    Statul sa intrebe pe fiecare dintre ei de unde au avut bani sa cumpere/arendeze sute de hectare de pamint, sa achizitioneze utilajele alea gigantice si in general ce avere au .
    Apoi sa vina sa guite la potile Bucurestilo ca vor bani fara munca !
    Daca dau faliment si ii cumpara strainii pentru oamenii de rind e mai bine fiindca vor produce mai mult si mai performant.
    Hai sictir, briganzilor !

  2. Imbuibatii astia au crezut ca in capitalism trebuie sa se traiasca precum in comunism !
    Nu e asa si ei sint nepregatiti, din toate punctele de vedere.
    Statul sa intrebe pe fiecare dintre ei de unde au avut bani sa cumpere/arendeze sute de hectare de pamint, sa achizitioneze utilajele alea gigantice si in general ce avere au .
    Apoi sa vina sa guite la potile Bucurestilor ca vor bani fara munca !
    Daca dau faliment si ii cumpara strainii, pentru oamenii de rind e mai bine fiindca vor produce mai mult si mai performant.
    Hai sictir, briganzilor !

    • Ba romane nu ai dreptate… statul a devenit un parazit care traieste pe spinarea celor care muncesc exclusiv din impozite…se bucura de orice cresteri de preturi deoarece inseamna bani la buget…

      • Si din ce ai vrea sa traiasaca STATUL, in conditiile in care pe economia DE STAT romaneasca s-au facut toate experimentele criminale pina a fost distrusa complet sau instrainata ?
        Asa e in capitalismul in care multi au urlat, cu spume la gura, concomitent cu indemnuri la ”moarte”,”jos” si altele asemenea, ca vor sa intre.
        Asa e si in democratie, cea despre care activistii spalatori de neuron de la ”partenerii strategici” spuneau ca ”nu poate exista fara economiade piata” , desi in China s-a dovedit EXISTA.
        Nu trebuia decit sa fie citite definitiile economiei de piata si capitalismului, dar cine sa poata digera astfel de notiuni ?!?!
        Cei care au spalat neuroni la greu, impunind aceste ”concepte” criminale, stiau ca au de aface cu niste fiinte retardate, care nu citeau nici ziarul dar ascutau, fara sa priceapa ceva, Europa Libera, Vocea Americii si Vocea Germaniei.
        Acum a venit trezirea si vor urma si alte ”satisfactii.
        Asa ca, sa doarma dumnealor pe centura si sa ne slabeasca !
        NB. Sugerez ziaristilor care pling pe aripile tractoarelor si camioanelor de pe centura sa intrebe pe fiecare dintre ”protestatari” UNDE SI-AU FACUT VACANTA IN ULTIMII TREI ANI, adica unde si-au lasat banii pe care spun ca nu-i au .

  3. Are dreptate, aceste jigodii numite fermieri au luat cu japca terenurile țăranilor au alungat tinerii peste hotare. De unde au lovele de tractoare de peste 500 000 de euro bucata?!?! Apia itm anaf polița pompierii etc sa ii controleze la sânge și sa le confiște toate averile colosale dobândite de pe spatele altora sclavi zilieri prost plătiți la negru . Nu au angajați deloc nu au terenul lor doar în arenda.

  4. Asta cu ,, strainii buni,, care cumpara teren agricol,,…….hai sctir gunoiule.

  5. bravo VLAD TEPES
    Ia veniti in com.TEACA,Jud. B-N
    sa vedeti at teren au furat si iau bani ilegal de la APIA
    Unde ai mai vazut asa eva-bani pentru motorina,bani pentru tractoare,bani pentru intretinere,bani pentru piese,bani pentru terenuri in orice situatie,bani pentru cereale,bani pentru ca nu a ajuns productia la nivelul care trebuie,bani pentru seceta-NESSIMTIRE
    IA VERIFICATI UN PIC PRIMARUL DIN TEACA SI PE LUPU IOAN DIN OCNITA -AU LUAT ILEGAL PAMANTURILE SI IAU BANI ILEGAL DE LA STAT-ACTE ILEGALE FACUTE IN PRIMARII,SUSTRAGEREA ACTELOR DIN ARHIVA PRIMARIEI-CUM IN TOATA TARA ASTA AU LUAT ILEGAL TOATE MANA IN MANA CU PRIMARII ,PROURORII SI MULTI ALTII.
    FURA LEMNE ,FURA PAMANTURILE,CASELE ETC
    DNA DORMI
    MAI SCOARETI UNUL DOI DE OCHII LUMII

  6. Ati vazut adevărata față a lui Iohannis?…a pus miliția cu armele pe protestatarii, incidentul de la constanța!…
    În timp ce tiristii sunt în grevă, ukrainienii își văd de treabă lor,îi sfidează pe români!…
    Blocați vămile din toată partea de est a țării…să nu mai intre picior de nazist în românia!…
    Oare de ce nici un PNL-ist nu mai apare la televizor?…gurile rele spun că ei s-ar fi aflat în spatele acestei mișcări!…
    Ciucă, Bode, Rolex…unde sunteți ba nenorociților?…ați murit?…

  7. Vlad Tepes,

    Frate Vlad aici nu ai dreptate! Fermierii si-au cumparat utilajele facând împrumuturi grele la bānci, împrumuturi pe care le vor plati totul restul vietii, ei si copiii lor ! Multi dintre ei Nu sunt proprietarii pamânturilor pe care le muncesc cu sudoare si lacrimi. Stii prea bine, ca guvernul „român” ticalos este sub bocancul perciunatilor criminali, care taie si spânzura!

    În rest ai comentarii pertinente. Fii atent! Te urmaresc…..hahaha…..

    La Multi si Binecuvântati Ani frate Vlad !

  8. Discuție a indivizilor arendați politic pro PSD sau PNL aflați momentan la butoane că dacă erau în opoziție explodau de mânie proletară împotriva guvernului. ”Au luat tractoare de sute de mi de euro și au furat pământurile” Mesaj idiot de comuniști care suferă pentru capra vecinului. Dacă le-au luat cinstit e spre binele „idioților” că au ce cumpăra , dacă le-au luat „cu japca” cum spun ei, atunci există organe ale statului care să rezolve problema. Că iau subvenții…, da e bine , problema e că nu iau subvenții cum iau cei din vest și asta aduce o concurență neloială în discuție. Apoi ne „umflăm” că se importă 80% din alimente. Pot totuși să adaug ceva și contra „agricultorilor”, ninge, plouă, secetă ,inundații sau timp frumos ,declarațiile lor sunt doar că trebuie să mărească prețurile, sper ca experimentul Ucraina să-i fi învățat minte, deși nu cred.

  9. Are dreptate colegul.de pagina care spune :
    „Rammstein spune:
    14 IAN. 2024 LA 19:38
    Unde-i Iohannis Africanu’…?…Acum era timpul să intervină în aplanarea conflictului, să-și aroge conform constituției dreptul de mediator intre protestatari și guvernanți!…
    Acum să vă spun ceva, boul face jocul PNL-ului!…nu vedeți că niciun golan din PNL nu iese la interval?…
    Parcă erau și ei la guvernare…”
    De menționat că Protestele trebuie făcute în special la mercenarul vânzător de tara iohanis la Cotroceni pentru că acesta hotărăște /dictează tot ce se guvernează in tara servind, după cum se vede ,interesele stăpânilor săi occidentali , ceilalți în frunte cu premierul sunt marionete ce executa ordinele acestuia care este susținut de cei cărora le plătește(din banii românilor) salarii și pensii speciale

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger